Barion Pixel TASZ | Szabad.

Szabad.

Magánszféraprogramunk azért dolgozik, hogy érvényesüljön a tanítás és a tanulás szabadsága, az egészségügyben ne sérüljenek a jogaink, szabadon hozhassunk döntéseket az életünkről, és a személyes adataink védve legyenek.

Segítünk, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben is megismerhesd a jogaidat és élhess is velük.

Részletes betegjogi tájékoztató anyagainkból többek között megtudhatod, hogy milyen jogaid vannak szülőként, ha a gyereked kórházba kerül, hogy hogyan rendelkezhetsz egészségügyi adataidról, vagy hogy kik dönthetnek a kórházi kezelésedről, ha te erre nem lennél képes.

Eljárásokat indítunk, hogy az állam ne titkolhasson olyan fontos adatokat, mint a kórházi fertőzéseké.

Magyarországon – nyugat-európai országokkal ellentétben – nem lehet megismerni, hogy az egyes kórházakban hányan fertőződnek és halnak meg kórházi fertőzésben. A titkolózó gyakorlatot megelégeltük és közérdekűadat-igénylésben kértük ki a számokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint azonban az adatok nem tartoznak a nyilvánosságra, így majdnem két évig tartó pereskedés vette kezdetét, de végül a Kúria nekünk adott igazat.

Támogatjuk azokat, akik szülőként vagy tanárként fellépnek az oktatás szabadságáért.

Tiltakozás a közoktatásban pedagógusként, szülőként és diákként

2022-ben a kormány módosította a sztrájktörvény alatti minimális szolgáltatás feltételeit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a pedagógusok ne léphetnének sztrájkba, ráadásul a sztrájk mellett más eszközök is rendelkezésre állnak mind az iskolák dolgozóinak, mind pedig a szülőknek és a diákoknak, ha szeretnének tiltakozni az oktatás helyzete miatt. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a lehetséges tiltakozási formákról.
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.