A privacy fogalmáról

A privacy fogalmával sok gond van. Nemcsak, hogy nem sikerült magyarítani, de a jelentését is nehéz megragadni. Az alábbiakban felidézünk néhány próbálkozást a privacy meghatározására:

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Civil szervezetek szerint a Safe Harbor 2.0 elfogadhatatlan.

Vezető emberi jogi és fogyasztóvédelmi szervezetek közös levélben szólítják fel az Európai Unió és az Amerikai Egyesült államok döntéshozóit arra, hogy tartsák tiszteletben a magánszférához való jogot.

Köztisztviselők alkotmányellenes megfigyelése, a rendőrség fokozottabb beavatkozása a magánéletünkbe, belügyminiszteri hatalomkoncentráció

A Belügyminisztériumban készült törvénytervezet átalakítja a rendőrség szervezeti felépítését, megerősíti a belügyminiszter szervezeti és szakmai irányítási jogkörét, szélesíti a belső bűnmegelőzési és bűnüldözési szerv jogosítványait, valamint bevezeti a megbízhatósági vizsgálat intézményét. A TASZ álláspontja szerint a tervezet alkotmányossági és demokratikus szempontból is aggályos.

Január 28. az adatvédelem világnapja - Olvasson a biztonságos Facebook-ozásról!

A TASZ az adatvédelem világnapja alkalmából a Facebook-használat adatvédelmi veszélyeire hívja fel a figyelmet. A felhasználók a Facebookon rengeteg személyes információt tesznek közzé magukról anélkül, hogy tudnák, hogy ahhoz nem csak az ismerőseik férhetnek hozzá. Olvassa el tájékoztatónkat, és szerkessze a TASZ segítségével az adatvédelmi beálításait. A Facebookon a TASZ ismerőseinek egy meglepő kvízzel kedveskedünk!