Bátor.

Politikai Szabadságjogi Projektünk legfontosabb célja, hogy a hatalom működése átlátható és szabadon bírálható legyen tüntetéseken, a médiában vagy éppen a szavazóurnáknál.

Megvédjük azokat, akiket a politikai véleményük miatt el akarnak hallgattatni.

Egyre nagyobb kockázatot kell vállalniuk azoknak, akik közéleti kérdésekben bátran vállalják a véleményüket, és akár politikusokat kritizálnak. Évek óta küzdünk azért, hogy ez ne így legyen. Addig is, amíg javaslatainkat nem hallgatja meg a kormány, bíróságon képviseljük azokat, akiket véleményük miatt perbe fogtak.

Eljárásokat indítunk, hogy az újságírók szabadon végezhessék a munkájukat.

A demokrácia elképzelhetetlen anélkül, hogy szabadon beszélhessünk az ország dolgairól. Erre azonban csak akkor van lehetőség, ha a sajtót nem korlátozzák, és az újságírók hozzáférhetnek azokhoz az adatokhoz, amelyek a közvéleményre tartoznak, és más módon sem lehetetlenítik el a munkájukat. Ezért jogi segítséget nyújtunk a hozzánk forduló újságíróknak és ha kell, bíróságon is képviseljük őket.

Zöldi Blanka, a Direkt36 újságírója megkapja a kért adatokat az Orbán család cégeinek állami kötődéseiről.

A bíróságon küzdünk a propaganda térnyerése ellen és azért, hogy érvényesülhessen a sajtószabadság.

Ma Magyarországon a propaganda velünk élő valóság, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne felvenni a küzdelmet ellene. A Szabad Péccsel közösen indított perünkben a Fővárosi Törvényszék év elején kimondta: jogsértően kapott zöld utat a KESMA a Gazdasági Versenyhivataltól.

KESMA-per: Kérdések és válaszok

Forródróttal és tájékoztató oldallal segítünk a tüntetések szervezőinek és résztvevőinek.

A kezdetektől segítjük azokat az aktív polgárokat, akik tüntetéseken, gyűléseken élnek véleménynyilvánítási jogukkal. Forródrótunk a nagyobb tüntetések ideje alatt bárki által hívható, az előzetes tájékozódásban és a szervezésben pedig ingyenes jogsegélyszolgálatunk és tematikus oldalunk segít.


Megosztás