A TASZ elnöksége

Földes Ádám, jogász, szociológus

2003-ban jogi, 2004-ben szociológus diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2003-tól 2008-ig a TASZ adatvédelmi és információszabadság programját vezette. 2008-2009-ben a madridi székhelyű Access Info Europe-nál foglalkozott nemzetközi információszabadsággal, majd 2009 és 2012 között a Transparency International Magyarország korrupcióellenes szervezetnél töltött be jogi vezetői, illetve ügyvezető igazgató pozíciókat. 2012 óta a Transparency International berlini nemzetközi titkárságán nemzetközi közérdekű érdekérvenyesítéssel foglalkozik. Információszabadság és a minősített adatok védelme a legfontosabb területek, melyeken publikál, jogi reformokat mozdít előre és stratégiai pereskedésben vett és vesz részt. Ez utóbbiakból az Emberi Jogok Európai Bíróságán a TASZ sikerével végződött Társaság a Szabadságjogokért kontra Magyarország ügy (37374/05. sz.) volt a legnagyobb hatású. Korrupcióellenes területen, számos projektben vett részt, melyek közérdekű bejelentők védelmével, elévüléssel, lobbizással, pártfinanszírozással, igazságügyi reformmal, összeférhetelenséggel, valamint az OECD külföldi tisztviselők megvesztegetése elleni egyezményének végrehajtásával foglalkoztak.

Hidvégi Fanny, jogász, az Access Now brüsszeli irodájának vezetője

Hidvégi Fanny az Access Now brüsszeli irodájának vezetőjeként a szervezet európai közpolitikájáért és jogi munkájáért felelős (European Policy Manager and Legal Counsel). Fő területe az adat- és magánszféra-védelem, az online platformok és a szólásszabadság, valamint az utóbbi időben egyre többet foglalkozik a mesterséges intelligencia emberi jogi vonatkozásaival. Az Access Now egy nemzetközi civil szervezet, amelynek célja, hogy a veszélyeztetett felhasználók digitális jogait biztosítsa és kiterjessze világszerte. Az Access Now az innovatív közpolitika, a globális érdekképviselet és a közvetlen technológiai támogatás segítségével harcol mindenki számára elérhető és biztonságos kommunikációért. Területei: a szólásszabadság, az adatvédelem, a netsemlegesség, az üzlet és emberi jogok (Business & Human Rights), valamint a kiberbiztonság.

Fanny korábban a washingtoni Electronic Privacy Information Center nemzetközi adatvédelmi munkatársa volt, ahol az EU és USA közötti adatvédelmi kérdésekkel foglalkozott. Három évig vezette a TASZ Adatvédelmi és Információszabadság programját, ahol stratégiai információszabadság perekben segédkezett újságíróknak és más civil szervezeteknek, részt vett a magyarországi adatmegőrzési törvény elleni harcban, és előmozdította az adatvédelmet segítő technológiák ügyét. Emellett fogyasztóvédelmi jogászként is tevékenykedett mind a köz- mind a magánszektorban. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, valamint egy évig a Firenzei Egyetemen tanult.

Kóczé Angéla kutató, romaügyi szakértő


Kóczé Angéla a CEU Közpolitikai Tanulmányok Központjának külsős kutatója, fő kutatási tevékenysége a a gender, az etnicitás, a társadalmi osztályok és az európai országok roma lakosságát érintő egyenlőtlenségek. Számos publikációja jelent meg és több tanulmányt írt a társadalmi befogadás, a nemek egyenlősége, a társadalmi igazságosság és a civil társadalom témájában. 2013-ban Ion Raţiu-demokrácia díjjal tüntették ki a washingtoni Woodrow Wilson Központban. Tudományos karrierjén kívül a magyar kormány közpolitikai tanácsadójaként dolgozott, valamint az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) emberi jogi oktatási programját és a brüsszeli székhelyű Európai Roma Információs Irodát is igazgatta. Továbbá alapító igazgatója volt a budapesti Romaversitas programnak, amely ösztöndíjat és mentorálást biztosít hátrányos helyzetű diákoknak.

Hammer Ferenc, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének adjunktusa

Hammer Ferenc adjunktus az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetében, a Film-, Média- és Kultúraelméleti Doktori Program oktatója. Médiaelméleti és kultúrakutatási kurzusokat tart, doktori disszertációjában a társadalmi igazságosság kommunikációs aspektusait tárgyalta. A médiakutatás, a kultúraelmélet és a mindennapi élet szociológiája tárgyában kutat és publikál. 2015 óta tanszékvezetőként szakmai együttműködések révén a média és kommunikáció alap- és mesterszakosok számára kurzusokat indított el a Google, az Asimov Alapítvány, a Magyar Reklámszövetség, továbbá vezető hazai kreatívgazdaság-szakemberek együttműködésével. Ösztöndíjasként több évet töltött az Egyesült Államokban és Angliában mint kutató, illetve oktató. Négy könyvet és közel száz tudományos cikket írt magyarul és angolul, emellett munkái spanyol, portugál és koreai nyelven is megjelentek. Rendszeresen végez szakértői munkát közpolitikai, üzleti és kulturális témákban, továbbá a Tilos Rádió alapító tagja.

Zajkás Gergely, HR szakértő, a Coach4Good alapítója


Zajkás Gergely HR szakértőként dolgozik már több mint 20 éve, számos szervezet fejlesztésében vett már részt, jelenleg a DHL csoport HR vezetői posztját tölti be. 2011 óta coachként is dolgozik, mert meggyőződése, hogy a magabiztosság, az elkötelezettség, és az egyén szenvedélye képesek a legnagyobb változást generálni egy szervezetben. 2006 óta tart készségfejlesztő tréningeket, 2017 óta pedig a gestalt szemlélet alapján adja át tudását workshopok, képzések keretében. Munkája során azt az elvet követi, hogy nincs jó vagy rossz, igaz vagy hamis, helyes vagy helytelen, csak jelenségek vannak. A Coach4Good alapító tagja, amely a társadalmi szinten meghatározó tevékenységet végző vezetők számára számára kínál coaching szolgáltatást pro bono alapon.

Korábbi elnökségi ülések helye, ideje

 • 2021.01.21 - online
 • 2020.01.03 - TASZ iroda
 • 2018.10.29 - TASZ iroda
 • 2018.02.26 - Kőleves vendéglő
 • 2017.10.30 - TASZ iroda
 • 2017.09.18 - TASZ iroda
 • 2017.06.01 - TASZ iroda
 • 2017.03.10 - TASZ iroda
 • 2016.10.04 - TASZ iroda
 • 2016.03.07 - TASZ iroda
 • 2015.09.14 - TASZ iroda
 • 2015.04.20 - TASZ iroda

Megosztás