A TASZ elnöksége

Bíró Ágota, tréner, szervezetfejlesztési tanácsadó, facilitátor, coach

Oktatás, tanulás, szervezetfejleszés, tréning, coaching, mentorálás és mindezekkel kapcsolatos projektek menedzselésében van tapasztalata. A pályáját Művészet-Kommunikáció-Angol szakos tanárként kezdte egy alternatív iskolában. 2008 óta dolgozik nemzetközi projektekben facilitátorként, trénerként, tanácsadóként, projektvezetőként. 2013-ban kezdett vezetői coachingot tanulni. Minden tevékenységének a tanuláshoz van köze, de nem a hagyományos iskolai keretek között: fejlesztett fiatal vezetőket, dolgozott multinacionális cég vezetőivel és civil aktivistákkal Magyarországon és Európa sok országában. Dolgozott ki tréning programot középiskolásoknak 20 európai országban arra, hogy tegyék befogadóbbá az iskoláikat, szevezett konferenciákat, egyéb rendezvényeket. Módszertanilag leginkább az érdekli, hogyan lehet nagyon különböző hátterű emberek együttműködését elősegíteni, ill. hogyan lehet a közösség hangját döntéshozói szintig felhangosítani. Folyamatosan végez különböző formákban (egyéni terápia, mozgáscsoport, csoportos önreflexió) önismereti munkát annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban tudjon emberekkel dolgozni és megértse az egyéni, vagy közösségi fejődés útjában álló akadályokat.

A teljes CV letöltéséhez kattints ide.

Földes Ádám, jogász, szociológus

2003-ban jogi, 2004-ben szociológus diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2003-tól 2008-ig a TASZ adatvédelmi és információszabadság programját vezette. 2008-2009-ben a madridi székhelyű Access Info Europe-nál foglalkozott nemzetközi információszabadsággal, majd 2009 és 2012 között a Transparency International Magyarország korrupcióellenes szervezetnél töltött be jogi vezetői, illetve ügyvezető igazgató pozíciókat. 2012 óta a Transparency International berlini nemzetközi titkárságán nemzetközi közérdekű érdekérvenyesítéssel foglalkozik. Információszabadság és a minősített adatok védelme a legfontosabb területek, melyeken publikál, jogi reformokat mozdít előre és stratégiai pereskedésben vett és vesz részt. Ez utóbbiakból az Emberi Jogok Európai Bíróságán a TASZ sikerével végződött Társaság a Szabadságjogokért kontra Magyarország ügy (37374/05. sz.) volt a legnagyobb hatású. Korrupcióellenes területen, számos projektben vett részt, melyek közérdekű bejelentők védelmével, elévüléssel, lobbizással, pártfinanszírozással, igazságügyi reformmal, összeférhetelenséggel, valamint az OECD külföldi tisztviselők megvesztegetése elleni egyezményének végrehajtásával foglalkoztak.

Hidvégi Fanny, jogász, az Access Now brüsszeli irodájának vezetője

Hidvégi Fanny az Access Now brüsszeli irodájának vezetőjeként a szervezet európai közpolitikájáért és jogi munkájáért felelős (European Policy Manager and Legal Counsel). Fő területe az adat- és magánszféra-védelem, az online platformok és a szólásszabadság, valamint az utóbbi időben egyre többet foglalkozik a mesterséges intelligencia emberi jogi vonatkozásaival. Az Access Now egy nemzetközi civil szervezet, amelynek célja, hogy a veszélyeztetett felhasználók digitális jogait biztosítsa és kiterjessze világszerte. Az Access Now az innovatív közpolitika, a globális érdekképviselet és a közvetlen technológiai támogatás segítségével harcol mindenki számára elérhető és biztonságos kommunikációért. Területei: a szólásszabadság, az adatvédelem, a netsemlegesség, az üzlet és emberi jogok (Business & Human Rights), valamint a kiberbiztonság.

Fanny korábban a washingtoni Electronic Privacy Information Center nemzetközi adatvédelmi munkatársa volt, ahol az EU és USA közötti adatvédelmi kérdésekkel foglalkozott. Három évig vezette a TASZ Adatvédelmi és Információszabadság programját, ahol stratégiai információszabadság perekben segédkezett újságíróknak és más civil szervezeteknek, részt vett a magyarországi adatmegőrzési törvény elleni harcban, és előmozdította az adatvédelmet segítő technológiák ügyét. Emellett fogyasztóvédelmi jogászként is tevékenykedett mind a köz- mind a magánszektorban. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, valamint egy évig a Firenzei Egyetemen tanult.

Kállai Ernő, társadalomkutató

1969-ben született Budapesten. Tanult történelmet, szociológiát, politológiát, újságírást, jogot. Dolgozott zongorakísérőként, általános- és középiskolai történelem- és énektanárként, középiskolai kollégium nevelőtanáraként. Próbálkozott újságírással, civil szervezetben jogi munkával. A Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézetének alapító tagja, majd Romológiai Kutatócsoportjának vezetője, valamint az elmúlt években egyetemi oktató, tanszékvezető főiskolai tanár volt. 2007 és 20013 között, a tisztség megszüntetéséig, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosaként dolgozott. Számos kutatási program tagja és vezetőjeként az elmúlt évtizedben több mint 120 különböző tudományos írást tett közzé, több száz tudományos előadást tartott. Oktatói munkája során több tucat szakdolgozatot írtak hozzá, sok ezer hallgatót vizsgáztatott, tucatnyi tantárgyat tanított, több oktatási program akkreditációja fűződik a nevéhez.

Sándor Judit, jogász, bioetikus, a CEU professzora

Jogi tanulmányait Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte. 1988-ban Budapesten szakvizsgázott, majd 1991.-ben a londoni székhelyű Simmons & Simmons cégnél dolgozott. 1993-ban összehasonlító alkotmányjog témakörben folytatott tanulmányokat és megszerezte az LLM fokozatot. 1993-ban és 2013-ban New York-ban, 1996-ban Párizsban, 1998-ban a kaliforniai Stanford Egyetemen végzett kutatómunkát. Nyolc emberi jogi és egészségügyi jogi tárgyú könyve (szerkesztett és írt) valamint számos tanulmánya jelent meg angol, magyar és francia nyelven. 1996-ban Ph.D. fokozatot szerzett. A budapesti Közép-Európai Egyetemen 1993-tól tanít. Jelenleg az egyetem Jogi, Politikatudományi illetőleg a Társadalmi nemek tanszékén is tanít. 2004-2005-ben az UNESCO Bioetikai részlegét vezette. Számos hazai és nemzetközi jogalkotási munkában vett részt. 2005 őszén megalakította a CEU-n belül működő Bioetikai és Jogi Központot (CELAB). Mintegy tizenöt, az Európai Bizottság által finanszírozott projectben vett részt. Jogászként, kutatóként, tanárként és tanácsadóként az emberi jogok és a bioetika számos területén dolgozott magyar, angol és francia nyelvterületen.

A teljes CV letöltéséhez kattints ide.

Megosztás