A TASZ idén is két díjat nyert a Kreatív Magazin Webvideo versenyén!

A legjobb webes dokumentumfilmért járó díjat nyertük el, és a fődíjat, egy GoPro kamerát, filmjeink humánus megközelítéséért.

A TASZ harmadik éve nyer első díjakat a Kreatív Webvideo versenyén. Idén a legjobb dokumentumfilmért járó díjat az 'InSite: több, mint belövőszoba' című filmünkért kaptuk. Az InSite Észak-Amerika egyetlen legálisan működő intravénés kábítószer-használó szobája, melyben több, mint egymillió belövést felügyeltek 2003 óta, és egyetlen haláleset sem történt. 15 perces dokumetumfilmünk bemutatja az InSite szolgáltatásait és a küzdelmüket a kormánnyal, amely ideológiai alapon mindent megtett, hogy bezárassa. Egyelőre sikertelenül. Filmünket, melyet Takács István Gábor és Sárosi Péter készített magyar felirattal itt tekintheti meg:

Sárosi Péter, a TASZ Drogpolitikai Programvezetője az InSite előtt a forgatás szünetében
 


Takács István Gábor a TASZ video programvezetője az InSite-ban
 
A versenyre neveztük még a TASZ sorozatát, melynek címe: "Különös szomszédaink - Fogyatékosok Magyarországon."
A TASZ 2012-ben indított szociografikus online cikk- és filmsorozata a Magyarországon élő értelmi fogyatékos és halmozottan fogyatékos, autista személyek életét járja körül. A rövid – 5-8 perces – filmportrék egy személyt vagy családot mutatnak be: személyes történetükön keresztül egy adott problémával, témával kerülhet közelebbi viszonyba a néző. A filmeket Verdes Tamás, Bordás Róbert és Zsolt Melinda készítették.
A sorozat részei: Az előző életemnek végeTörvénybe vésett traumaVálasztójog nélkül - a politikai közösség pereménAbortuszra kényszerítve
Tekintse meg a "Választójog nélkül" című filmünket:Szintén beneveztük riport kategóriában a "Szebb Jövőért: mi nem járőrözünk, mi megfigyelünk" című filmünket. A riport arról szól, hogy „a lakosság szolgálatában” végzett megfigyelő tevékenység leple alatt etnikai, nemzeti hovatartozás alapján félemlítenek meg gyerekeket, zaklatnak felnőtteket egyenruhások Magyarbánhegyesen. Az elhangzottak alapján úgy tűnik, mintha a rendőrség nem védené meg a helybélieket. A filmet Surányi Ádám és Bordás Róbert készítette Jovánovics Eszter és Simon Mihály közreműködésével.
A zsűri nekünk ítélte fődíját, egy GoPro Hero 3 kamerát, aminek nagyon örültünk, mert nagy hasznát fogjuk venni. A díjat az indoklás szerint azért kaptuk, mert nagyon fontos kérdéseket dolgozunk fel, és próbálunk nagyon "emberien" viszonyulni ezekhez a témákhoz.  
Takács István Gábor
TASZ

Megosztás