Droglátó - a videó

A TASZ videója a Kék Pont médiahack kampányáról

A "DROGLÁTÓ" Kampány a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány OPTIKAI CSAL(ÓD)ÁS pályázati projektjének keretében született. Főhősünk, Holló János, feltaláló, a (lidérces) képzelet szülöttje. Megálmodott szerkezete, a DROGLÁTÓ, valójában egy a Verseny utcai ócskapiacon vásárolt alkatrészekből összetákolt, ártalmatlan kütyü, "droglátónak látszó tárgy".


A gerilla-marketing jellegű, médiahack akcióra is épülő társadalmi célú kampány elsődleges célja az volt, hogy fórumot teremtsen a drogprobléma kezelése kapcsán felmerülő valós igényekre és azok ütköztetésére, hogy varázstalanítsa a drogjelenséget, illetve hogy a befejező - önleleplező szakaszban a Kék Pont Alapítvány maga is alternatívákat kínáljon a felmerült kérdésekre, jelenségekre.

Sárosi Péter

 

Megosztás

Kapcsolódó hírek

A narkógettó felszámolása

"Hiába áll minden utcasarkon rendőr, ettől nem fog eltűnni az évtizedes nyomor, kiszolgáltatottság és kilátástalanság – márpedig ez a bűnözés és a drogfüggőség motorja. A polgármester meg mintha úgy akarná megszereltetni az autót, hogy megtiltja a motorháztető felnyitását" - a TASZ ügyvivőjének cikke a Népszabadságban

Tüntetés az ENSZ drogpolitikája ellen

2003. április 13.-án Bécsben európai civil szervezetek tüntettek az ENSZ kábítószerpolitikája ellen. Az eseményről készült beszámoló letölthető a kiadványok/ egyéb dokumentumok menüpont alatt.

KISOKOS: Kábítószer és adatvédelem

“Beszélhetek-e kollégáimmal egy tanulóm droghasználatáról?” “Kell-e értesítenem a rendőrséget, ha kábítószer-túladagolásos esethez riasztottak?” Ezek a kérdések bármely iskolai és egészségügyi dolgozó számára felmerülhetnek és a válasz sokszor nem egyértelmű. Két új kiadványunkkal szeretnénk segíteni a pedagógusok és egészségügyi dolgozók adatvédelmi tájékozottságát kábítószerrel kapcsolatos ügyekben.