Drogmentes világ - újratöltve

Nézze meg hogyan alszanak és miről álmodnak a diplomaták a bécsi ENSZ palotában

A déjà vu hiba a mátrixban, azt jelzi, hogy megváltoztattak valamit - mondja Trinity a Mátrix című kultfilmben Neonak, amikor ugyanaz a macska kétszer jelenik meg egymás után. A márciusi ENSZ drogpolitikai találkozó határozottan déjà vu élmény volt a számunkra: a kormányok képviselői gyakorlatilag mintha bekopipésztelték volna az 1998-as politikai nyilatkozat szövegét az új nyilatkozatba. A cél ugyanaz: teremetsük meg a drogmentes világot 10 éven belül, vagy legalábbis jelentősen csökkentsük a drogokhoz való hozzáférést és a drogok iránti keresletet. Csak a határidőt tolták ki 2019-re. A TASZ rövid filmjéből kiderül, hogyan is készül a drogtilalom, á la ENSZ.

 Ezt a cikket itt tudja kommentálni

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Bizonytalan mennyiség teszi a drogdílert

Ha egy ismerősöd kannabiszt vagy amfetamint vásárol, nagyjából tudhatja, hogy mekkora mennyiségig minősül fogyasztónak, és mennyi felett számíthat terjesztőnek. A dizájnerdrogok esetében sokkal nagyobb a bizonytalanság: egyik nap szabálysértőként, a következőn viszont kereskedőként is kezelhet a törvény. Az Alkotmánybíróság szerint ez így teljesen rendben van.

Tabusított alkoholizmus

Óvatos becslések szerint is minden ötödik kamasz nő fel alkoholproblémával küzdő szülők gyerekeként. A téma a jelenség elterjedtsége ellenére is tabunak számít, így a kamaszok segítségkérés helyett jobb híján megpróbálnak szüleik helyett is szülők lenni. A H52 és a Kék Pont most közös csoportot indított az érintett tinédzserek számára. Békési Tímea ötletgazdával, valamint Kormos Piroska és Lovizer Dániel csoportvezetőkkel beszélgettünk az épp induló projektről.

Az út kikövezése

A marihuána legális szabályozása már nem sci-fi többé: a legalizáció lehetséges modellje már jelen van. Nézze meg filmünket a kaliforniai Oakland egy kiemelkedően magas szinvonalú orvosi marijuána közontjáról, a Harborside-ról.