Fűpolitika

Részletek a Sirályban megrendezett drogpolitikai vitafórumból

Május 1-én a CivilKultNapon a TASZ „Fűpolitika vitafórumot” rendezett a sirályban.
A Barna Erika (Kék Pont) moderálta beszélgetésen Sárosi Péter (TASZ), Léderer András (SZDSZ – Új Generáció), Pettkó András (MDF) és Juhász Péter (Kendermag) vettek részt.
A videó a beszélgetés vágott változata.  

 HA SZERETNE HOZZÁSZÓLNI A CIKKHEZ, KÉRJÜK KATTINTSON IDE ÉS LÁTOGASSON EL A DROGRIPORTERRE AHOL UGYANEZT A CIKKET MEGTALÁLJA.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Kábítószer és adatvédelem

“Beszélhetek-e kollégáimmal egy tanulóm droghasználatáról?” “Kell-e értesítenem a rendőrséget, ha kábítószer-túladagolásos esethez riasztottak?” Ezek a kérdések bármely iskolai és egészségügyi dolgozó számára felmerülhetnek és a válasz sokszor nem egyértelmű. Két új kiadványunkkal szeretnénk segíteni a pedagógusok és egészségügyi dolgozók adatvédelmi tájékozottságát kábítószerrel kapcsolatos ügyekben.

Józan babák, stigmatizált anyák

Az egészségügyi rendszerben úgy dobálják kézről-kézre a várandós droghasználókat, mint a forró krumplit, amit az előítéletek mellett az ellátási protokollok hiánya okoz. Ezekre a megoldandó kihívásokra hívta fel a figyelmet a Józan Babák Klub „Gyermekvállalás és droghasználat” című szimpóziuma.

A narkógettó felszámolása

"Hiába áll minden utcasarkon rendőr, ettől nem fog eltűnni az évtizedes nyomor, kiszolgáltatottság és kilátástalanság – márpedig ez a bűnözés és a drogfüggőség motorja. A polgármester meg mintha úgy akarná megszereltetni az autót, hogy megtiltja a motorháztető felnyitását" - a TASZ ügyvivőjének cikke a Népszabadságban