Hullámvasút - egy kicsit skizo fiú naplója - Két video a kampányhoz

Báint facebook oldala, a "Hullámvasút - Egy kicsit skizo fiú naplója." a TASZ anti-stigma kampányának része volt a pszichiátriai diagnózissal élőkért.

Bálint kitalált karakter volt, de naplója valódi emberek valós történeteiből állt össze. A kampányt az X Kommunikációs Központ készítette. A naplóhoz két filmet készítettünk, melyekben Bálintot Mészáros Béla a Katona József Színház művésze alakította.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az otthoni ápolás zsákutcája III.

Az otthoni ápolásról írt két korábbi bejegyzésem arról szólt, hogy milyen célkitűzéseket nem érdemes támogatnia a fogyatékos embereknek és szövetségeseiknek. Most arról írok, hogy mit érdemes támogatni, és mit tehetünk azért, hogy ezek ténylegesen megvalósuljanak.

Civil beszámoló a magyar gyerekek jogairól az ENSZ-ben (2014)

Az ENSZ 2014-ben vizsgálja meg, hogy Magyarország hogyan teljesíti a gyermekjogi egyezményben vállalt kötelezettségeit. 2014 február 4-én civil szerveztek tájékoztatták az illetékes bizottságot.

"The programme is you" – An account from a mental health service user

The person interviewed in the film has dual diagnosis, which means history both in substance abuse and psychosis. He talks about his experiences with forced hospitalization, which not helped him in recovery, but on the contrary, they contributed to the worsening of his condition.