Interjú Dr. Csorba Józseffel

Videó interjú a Nyírő Gyula Kórház ambulanciájának főorvosával a metadon kezelés hazai helyzetérőlHogyan van az, hogy ennyire
Anonymous (nem ellenőrzött), 2008, február 6 - 22:43

Hogyan van az, hogy ennyire biztos benne, hogy a metadon hasznos...? Univerzális? Egy lelki, szellemi, és fizikai betegségről van szó, amiből valójában egyiken se segít. Fizikai: ha nincs gyógyszer ugyanott, vagy mint heroin nélkül, lelki: egy gyógyszer hogyan adhatna lelki és mentális segítséget.... Persze ha a társadalom szempontjából nézzük, valóban könnyebb úgy csinálni mintha nem lenne probléma és végül is erre tényleg jó, de ez egyrészt ideiglenes, a bajba jutottan nem segít csak tovább, segíti a hazugságban, hogy nincs baj, illetve erősíti, hogy neki drog nélkül nem megy és mehet és közben telnek az évek.... Mondjuk az biztos, hogy jó biznisz.... egy függő aki 3éve 10hónapja 14napja nem használt semmilyen tudatmódósító szert, és ÉL.
»

De vajon még hány napig
Anonymous (nem ellenőrzött), 2008, február 14 - 09:54

De vajon még hány napig bítod számolni a napokat?........aztán... cucc És akkor milyen jól jönne egy ílyen kúra
»

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Kábítószer és adatvédelem

“Beszélhetek-e kollégáimmal egy tanulóm droghasználatáról?” “Kell-e értesítenem a rendőrséget, ha kábítószer-túladagolásos esethez riasztottak?” Ezek a kérdések bármely iskolai és egészségügyi dolgozó számára felmerülhetnek és a válasz sokszor nem egyértelmű. Két új kiadványunkkal szeretnénk segíteni a pedagógusok és egészségügyi dolgozók adatvédelmi tájékozottságát kábítószerrel kapcsolatos ügyekben.

Józan babák, stigmatizált anyák

Az egészségügyi rendszerben úgy dobálják kézről-kézre a várandós droghasználókat, mint a forró krumplit, amit az előítéletek mellett az ellátási protokollok hiánya okoz. Ezekre a megoldandó kihívásokra hívta fel a figyelmet a Józan Babák Klub „Gyermekvállalás és droghasználat” című szimpóziuma.

A narkógettó felszámolása

"Hiába áll minden utcasarkon rendőr, ettől nem fog eltűnni az évtizedes nyomor, kiszolgáltatottság és kilátástalanság – márpedig ez a bűnözés és a drogfüggőség motorja. A polgármester meg mintha úgy akarná megszereltetni az autót, hogy megtiltja a motorháztető felnyitását" - a TASZ ügyvivőjének cikke a Népszabadságban