Írd alá petíciónkat – Hiteles tájékoztatást, hatékony védekezést!

A kormány folytasson oltási kampányt, a legkiszolgáltatottabbak is kapjanak védelmet a negyedik hullám idején! Civil és szakmai partnereinkkel együtt nyílt levelet fogalmaztunk meg, amit most te is aláírhatsz a mielőbbi hatékony fellépésért.

Mit várunk a kormánytól?

  1. Folytasson hatékony oltási kampányt, tájékoztassa hitelesen és átláthatóan a lakosságot!
  2. Szüntesse meg a felesleges regisztrációt!
  3. Biztosítson ingyenes tesztelést az idősek és hátrányos helyzetűek számára!
  4. Támogassa a helyi önkormányzatokat és civil szervezeteket a negyedik hullám elleni hatékony védekezésben!

Ennek érdekében 25 civil szervezettel együtt nyílt levélben fordultunk a kormányhoz, melynek aláíróihoz te is csatlakozhatsz!

Ezen a linken elolvashatod a nyílt levelet, és aláírhatod a petíciót is!

Blogunkon bővebben is olvashatsz arról, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a járvány idején a hátrányos helyzetű térségekben, mélyszegénységben élő emberek.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

A szülőket nem lehet arra kényszeríteni, hogy válasszanak a gyerekük és az igazuk között

Az utóbbi hónapokban meglepődve, majd egyre nagyobb felháborodással tapasztaltuk, hogy több megye gyámhivatalában félretájékoztatják az ügyfeleket. Azt állítják a szülőknek, hogy ha kiállnak a jogaikért, nem kaphatják vissza a gyerekeiket. A legkiszolgáltatottabb szülők ilyen fokú félretájékoztatását nehéz másnak látni, mint hatalommal való súlyos visszaélésnek. A hatósági gyakorlat ellen pert kezdeményeztünk, és emellett kértük az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), hogy adjon iránymutatást a gyámhivatalok részére, megtehetik-e ezt az ügyfeleikkel. Friss állásfoglalásában nekünk adott igazat a minisztérium.

Hiányzó emlékek kampányunk Civil díjat nyert!

Idén másodszor osztották ki a Civil Díjakat. Megtisztelő számunkra, hogy a 133 beérkezett projekt közül a zsűri Hiányzó emlékek kampányunkat "A legjobb civil kampány 2017" díjjal jutalmazta.

Milliárdokat spórolhatnánk a szabálysértési eljárások ésszerűsítésével

Akár évi 6–10 milliárd is megtakarítható lenne a szabálysértési szankciórendszer részleges átalakításával. Ráadásul az új szisztéma igazságosabb lenne a szabálysértések elkövetőinek és a károsultaknak is, mint a mostani – derül ki a Magyar Helsinki Bizottság koordinálta civil munkacsoport kutatásaiból.