Jogászt keres a Betegjogi Program

Teljes állású jogászt keresünk a Betegjogi Programba.

Feladatok:

A Program az egészségügyi törvénybe foglalt betegjogok mellett kiemelt figyelmet fordít a reprodukciós jogok, az életvégi döntések, az életkorhoz kötötten kötelező védőoltások, a HIV/AIDS-szel élők, valamint az értelmi fogyatékos emberek jogainak témaköreire. A feladatok közé tartozik a releváns jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, bíróságokhoz beadványok, jogi álláspontok megírása, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, adott esetben újságcikkek megírását, blog és honlap bejegyzések elkészítését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése. 

Elvárások:

- jogi végzettség, a szakvizsga megléte előnyt jelen

- emberi jogok területén szerzett tapasztalat

- tárgyalási szintű angol nyelvtudás, más nyelv ismerete előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Kapcsolattartó: Kapronczay Stefánia

E-mail: kapronczay.stefania@tasz.hu

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél és egy szakmai témájú írás megküldésével

Határidő: 2012. 06. 05.

Kezdés: megegyezés szerint, legkésőbb: 2012. 08. 01.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Szülőként tudni szeretnéd, hogy melyik kórházban maradhatsz a gyereked mellett? Ez a bejegyzés neked szól!

Vajon a gyerekem mellett maradhatok éjszaka a kórházban? Mennyire haladó a szemlélet, figyelembe veszik-e a gyerekem szempontjait? Vagy vállaljam be a távolabbi kórházat, mert ott gyerekbarátabb az ellátás? Mostantól van egy online adatbázis, ahonnan mindezt megtudhatod, és a saját tapasztalatidat is megoszthatod. Gyerekkel vagyok honlapunkon a szülők egymást segíthetik a kórházak véleményezésével, mi pedig adatokat kértünk be 67 kórháztól, hogy értékelhessük, mennyire folytatnak gyerekbarát ellátást. Ez cseppet sem volt egyszerű, elmondjuk, milyen kifogásokkal találkoztunk leggyakrabban a kórházak részéről.

A TASZ bepereli az ÁNTSZ-t a kórházi fertőzések nyilvánosságáért

Arra hivatkozva, hogy döntés-előkészítő adatnak minősülnek, megtagadta az ÁNTSZ a TASZ közérdekűadat-igénylésének teljesítését, amelyben a TASZ a kórházi fertőzések számára kérdezett rá.

Az EU Petíciós Bizottsága kiáll a magyar bábákért és a szülő nők jogaiért

Az Európai Unió Petíciós Bizottsága támogatásáról biztosította azt a magyar beadványt, amely a szülő nők választási szabadságának biztosításáért, a szülésznői szakma önállóságáért állt ki.