Jogászt keres a Betegjogi Program

Teljes állású jogászt keresünk a Betegjogi Programba.

Feladatok:

A Program az egészségügyi törvénybe foglalt betegjogok mellett kiemelt figyelmet fordít a reprodukciós jogok, az életvégi döntések, az életkorhoz kötötten kötelező védőoltások, a HIV/AIDS-szel élők, valamint az értelmi fogyatékos emberek jogainak témaköreire. A feladatok közé tartozik a releváns jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, bíróságokhoz beadványok, jogi álláspontok megírása, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, adott esetben újságcikkek megírását, blog és honlap bejegyzések elkészítését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése. 

Elvárások:

- jogi végzettség, a szakvizsga megléte előnyt jelen

- emberi jogok területén szerzett tapasztalat

- tárgyalási szintű angol nyelvtudás, más nyelv ismerete előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Kapcsolattartó: Kapronczay Stefánia

E-mail: kapronczay.stefania@tasz.hu

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél és egy szakmai témájú írás megküldésével

Határidő: 2012. 06. 05.

Kezdés: megegyezés szerint, legkésőbb: 2012. 08. 01.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Kisokos: ÉRIK-E JOGSÉRTÉSEK A PSZICHIÁTRIÁN?

Kérdéssor sürgősségi és kötelező gyógykezelés esetén, ha ön vagy hozzátartozója/ismerőse azért került a pszichiátriára, mert az orvosai szerint veszélyeztető magatartást tanúsít, azaz saját vagy mások életére, testi épségére, egészségére veszélyt jelenthet.

A cikk könnyen érthető változata ide kattintva érhető el.

KISOKOS: Életvégi döntések, orvosi kezelés visszautasítása

Mi történne, ha egyszer csak baleset érné vagy betegség támadná meg, ami miatt nem tud többé kommunikálni? Biztos abban, hogy a kórházban tényleg az történne Önnel, amit szeretne? Családtagjai, szerettei tudnák, mi az, ami Önnek fontos? Nekik vajon nem lenne megterhelő, hogy olyan döntéseket kell meghozniuk, amelyek valójában Önt érintik leginkább? Betegségeinkkel nem könnyű foglalkozni. Még nehezebb, ha arra gondolunk, hogy mi fog történni velünk, ha az orvosok már nem tudnak meggyógyítani: ha súlyos betegség vagy baleseti sérülés miatt az életünk a végéhez közeledik.

Kórházi fertőzések: özönlenek a történetek a családi tragédiákról

Munkatársunk a múlt héten az Egyenes Beszéd vendégeként beszélt a kórházi fertőzésekről. Azt is elmondta: lehetőség van a jogérvényesítésére, így a TASZ ügyfeleket keres. Az elmúlt napokban özönlöttek a történetek a családi tragédiákról. Munkatársunk személyes beszámolójából viszont kiderül: a családtagok többsége csak egyvalamit szeretne.