Jogászt keres a Betegjogi Program

Teljes állású jogászt keresünk a Betegjogi Programba.

Feladatok:

A Program az egészségügyi törvénybe foglalt betegjogok mellett kiemelt figyelmet fordít a reprodukciós jogok, az életvégi döntések, az életkorhoz kötötten kötelező védőoltások, a HIV/AIDS-szel élők, valamint az értelmi fogyatékos emberek jogainak témaköreire. A feladatok közé tartozik a releváns jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, bíróságokhoz beadványok, jogi álláspontok megírása, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, adott esetben újságcikkek megírását, blog és honlap bejegyzések elkészítését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése. 

Elvárások:

- jogi végzettség, a szakvizsga megléte előnyt jelen

- emberi jogok területén szerzett tapasztalat

- tárgyalási szintű angol nyelvtudás, más nyelv ismerete előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Kapcsolattartó: Kapronczay Stefánia

E-mail: kapronczay.stefania@tasz.hu

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél és egy szakmai témájú írás megküldésével

Határidő: 2012. 06. 05.

Kezdés: megegyezés szerint, legkésőbb: 2012. 08. 01.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Adatvédelem az egészségügyben

Annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátás és finanszírozás hatékonyabb legyen, jelentősen megváltozott az egészségügyi adatainkhoz való hozzáférés szabályozása. Egészségügyi adataink, leleteink elektronikusan elérhetők minden kezelőorvos számára, aminek vannak előnyei, de hátrányai is.

Miért szállt rá az ombudsman a kormányra és a bíróságokra?

Képzeld el, hogy bevisznek a pszichiátriára, mert a szomszéd szerint öngyilkossággal fenyegetőzöl. Kopog a rendőr, te ajtót nyitsz, majd némi huzavona után bevisznek a János kórház pszichiátriájára a zárt osztályra. Érkezés után kapsz egy szurit, majd elsötétül a kép.

Hasogató fejfájásra ébredsz. Orvos sehol. A nővér kitartó könyörgésedre csak annyit felel, hogy nem mehetsz sehová, amíg az osztályvezető professzor úr haza nem enged. Ha pedig menni akarsz, azok a markos legények majd elveszik a kedved, és adnak még egy szurit.

Olvasd tovább...

Tanulságok az AIDS világnapján

December 1-je minden évben az AIDS világnapja, ezen a napon számotvetünk azzal, hogy az elmúlt egy év során mit értünk el a HIV vírussal kapcsolatban kitűzött célok közül. Sajnálatos, de az egyik legfontosabb tanulsága az eltelt időszaknak, hogy a politikai akart hiányosságai és a vírussal kapcsolatos stigma jelentősen megnehezíthetik a megelőzést és korlátozzák a HIV-vel élők joggyakorlását.