Jogászt keres a Betegjogi Program

Teljes állású jogászt keresünk a Betegjogi Programba.

Feladatok:

A Program az egészségügyi törvénybe foglalt betegjogok mellett kiemelt figyelmet fordít a reprodukciós jogok, az életvégi döntések, az életkorhoz kötötten kötelező védőoltások, a HIV/AIDS-szel élők, valamint az értelmi fogyatékos emberek jogainak témaköreire. A feladatok közé tartozik a releváns jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, bíróságokhoz beadványok, jogi álláspontok megírása, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, adott esetben újságcikkek megírását, blog és honlap bejegyzések elkészítését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése. 

Elvárások:

- jogi végzettség, a szakvizsga megléte előnyt jelen

- emberi jogok területén szerzett tapasztalat

- tárgyalási szintű angol nyelvtudás, más nyelv ismerete előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Kapcsolattartó: Kapronczay Stefánia

E-mail: kapronczay.stefania@tasz.hu

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél és egy szakmai témájú írás megküldésével

Határidő: 2012. 06. 05.

Kezdés: megegyezés szerint, legkésőbb: 2012. 08. 01.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Alapjogokat sért az új Polgári törvénykönyv

Az új Polgári törvénykönyv antidemokratikus eljárás eredménye. Korlátozó rendelkezései és hiányzó garanciái miatt sérti a szólás- és információszabadságot, a különböző életfelfogású állampolgárok egyenlőségét és a fogyatékkal élők méltóságát.

Jogod van! - Képregény a jogaidról az egészségügyben

Jogod van! című képregény sorozatunk következő részét a betegjogok témakörében készítettük el. A képregények célja, hogy a mélyszegénységben élő emberek is megismerhessék a jogaikat, szükség esetén a megfelelő szervezethez tudjanak fordulni.

Ismétlődő problémák a HIV-teszt körül

Jogsegélyszolgálatunkhoz érkezett panasz alapján fordultunk beadvánnyal az adatvédelmi biztos irodájához, hogy vizsgálja ki az INTERLAB laboratórium HIV-teszt eredményközlési gyakorlatát, az adatvédelmi biztos a laboratórium gyakorlatát a hatályos jogszabályoknak megfelelőnek találta.