Káros a prüdéria

Tegnap a TASZ blogján írtunk a Magyar Családtudományi Társaság megalakulására, a bejegyzést elolvashatja itt>>

Idézet a bejegyzésből:

"Vajon káros a házasság előtti szex? Múlt pénteken alakult meg a Magyar Családvédelmi Társaság. „Az egyetlen nemi társra való törekvés a házasság, a család, a kultúra és a társadalom legfőbb védőbástyája és így a civilizáció alapja” – hangzik a mottójuk. A küldetésnyilatkozatban megfogalmazottakkal csak két apró baj van, hogy azokat 2012-ben írták le, illetve zavaró a tudomány szó a társaság elnevezésében." 

A Tudomány a Családért Egyesület honlapján korábban elérhető Alapszabály- és Küldetésnyilatkozat-tervezetet azóta eltávolították, de a Google által tárolt változatban továbbra is elérhető - az oldalt hétfőn mentettük le, megtekinthető itt.  Azonban a csatolt file-ok már nem letölthetőek, de korábban, február 19-én a TASZ egyik partnere azokat letöltötte. A beérkezett visszajelzések miatt most ezeket közzé tesszük:

Alapszabály-tervezet

Küldetésnyilatkozat-tervezet

A témában írt közérdekű adatigénylésünk pedig elolvasható itt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a következőket válaszolta a megkeresésünkre:

"1. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (továbbiakban NEFMI) a Társaság létrejöttét vagy működését nem támogatta.

2.  Nem jött létre olyan szerződés a Társaság és a NEFMI között, amely a Társaság jövőbeni támogatásáról szólna.

3.  A NEFMI más módon (pl. terembérlet) sem támogatta, támogatja a Társaság működését. "

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Gyerekkel vagyok: Javul-e a helyzet a szülők kórházban tartózkodása terén?

Összesen 10 milliárd forintot költenek gyermek-, csecsemő- és szülészeti osztályok fejlesztésére. Vajon ebből a pénzből jut-e arra is, hogy lehetővé tegyék a szülőknek, hogy a gyerekük mellett legyenek a kórházban? Megkérdeztük az érintett intézményeket, és nagyon különböző válaszokat kaptunk.

Aprót javított az Alkotmánybíróság az eutanázia szabályokon

Az Alkotmánybíróság hétfői döntésében az eutanázia és az élő végrendelet kérdéseit tárgyalta dr. Vadász Gábor, orvos által benyújtott kérelem alapján. A Társaság a Szabadságjogokért szerint a döntés jó, de nem elégséges ahhoz, hogy a halálos betegek valóban méltóságteljes halált választhassanak.

Régi jogfosztás az új Polgári Törvénykönyvben

Az új polgári törvénykönyv elfogadásával az országgyűlés bebetonozná a gondnokság alá helyezés elavult és jogfosztó rendszerét. Ezzel megerősítené és fenntartaná a fogyatékossággal élő magyar állampolgárok társadalmi kirekesztettségét, és megsértené hazánk nemzetközi szerződésben tett vállalásait.