Két első díjat is nyertünk az idei Kreatív webvideó versenyen!

A "Drogháború emberi jogi költségei" és a "Lerajzoltuk a TASZ-t" videónk is első lett kategóriájában a június 14-i díjátadón. A "Kímélet nélkül" című filmünk döntős helyezést ért el.


Takács István Gábor, a TASZ videó programvezetője átveszi a díjakat

A TASZ több külföldi civil szervezettel együtt indította el a Count the Costs kampányt, hogy a kormányokat az 50 éves ENSZ drogszabályozási rendszer hatásainak és költségeinek értékelésére sarkallják, és keressenek alternatívákat a láthatóan sikeretelen rendszer helyett. A "Drogháború emberi jogi költségei" az első darabja egy hét részes sorozatnak, az egyik legsürgetőbb területet, a globális drogháború emberi jogi hatásait mutatja be. A filmet Sárosi Péter és Takács István Gábor készítette. A film megosztott első helyet kapott az Origo videójával a webes sorozat kategóriában. A kampány angol nyelvű honlapját itt érheti el. A sorozat második része a drogháború okozta stigma és diszrkirminációról itt tekinthető meg.

A PR film kategória győztese a "Lerajzoltuk a TASZ-t" az idei 1%-os kampányfilmünk, amelyet a MAJOR Design készített nekünk a piaci ár töredékéért, a narrációhoz pedig Kovács Patrícia kölcsönözte önkéntesen a hangját. Nagyon szépen köszönjük nekik a segítséget, és gratulálunk a díjhoz!
 
A "kímélet nélkül" volt a harmadik film amit neveztünk, ez a videó is döntőbe jutott. A film a Gyöngyöspatai iskolai szegregációról szól, a HírTV-vel kerültünk nézeteltérésbe (ők azt állítottták hazudik aki szerint van szegregáció, mi azt, hogy az nem igaz, hogy nincs.) A videót Bordás Róbert filmezte és Hatala Noémi rendezte és vágta meg önkéntes munkában.

Az összes díjazott videót itt lehet megtekinteni.
Nagyon büszkék vagyunk a díjakra, köszönjük kollegáinknak, önkénteseinknek a sok munkát és támogatóinknak a segítséget ami lehetővé tette a filmek elkészítését.

Takács István Gábor
TASZ

Megosztás