Legyen hivatalos Európai Betegjogi Nap! Írja alá a petíciót!

A legtöbb ember élete során néhányszor megfordul kórházban betegként. Ha szeretné, hogy jogai európai szinten is nagyobb figyelmet kapjanak, kérjük, írja alá a petíciót!

Ahogy a honlapunkról is értesülhettek róla, 2008-ban április 18-án több betegjogi és betegekkel foglalkozó szervezet az Active Citizenship Network szerevezésében Európa szerte betegjogokkal foglalkozó eseményeket tartott, s nemzetközi konferenciát is tartottak a betegek jogainak európai helyzetéről. E munkának része ez a petíció, amely az Európai Bizottsághoz szól annak érdekében, hogy intézményesítsék hivatalos Európai Betegjogi Nappá április 18-át. Amennyiben egyetért célunkkal, hogy betegként minél jobban érvényesíthesse jogait, írja alá a petíciót, amelyet az alábbi linket tehet meg:

http://www.activecitizenship.net/content/view/56/78/

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Adatvédelem az egészségügyben

Annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátás és finanszírozás hatékonyabb legyen, jelentősen megváltozott az egészségügyi adatainkhoz való hozzáférés szabályozása. Egészségügyi adataink, leleteink elektronikusan elérhetők minden kezelőorvos számára, aminek vannak előnyei, de hátrányai is.

Miért szállt rá az ombudsman a kormányra és a bíróságokra?

Képzeld el, hogy bevisznek a pszichiátriára, mert a szomszéd szerint öngyilkossággal fenyegetőzöl. Kopog a rendőr, te ajtót nyitsz, majd némi huzavona után bevisznek a János kórház pszichiátriájára a zárt osztályra. Érkezés után kapsz egy szurit, majd elsötétül a kép.

Hasogató fejfájásra ébredsz. Orvos sehol. A nővér kitartó könyörgésedre csak annyit felel, hogy nem mehetsz sehová, amíg az osztályvezető professzor úr haza nem enged. Ha pedig menni akarsz, azok a markos legények majd elveszik a kedved, és adnak még egy szurit.

Olvasd tovább...

Tanulságok az AIDS világnapján

December 1-je minden évben az AIDS világnapja, ezen a napon számotvetünk azzal, hogy az elmúlt egy év során mit értünk el a HIV vírussal kapcsolatban kitűzött célok közül. Sajnálatos, de az egyik legfontosabb tanulsága az eltelt időszaknak, hogy a politikai akart hiányosságai és a vírussal kapcsolatos stigma jelentősen megnehezíthetik a megelőzést és korlátozzák a HIV-vel élők joggyakorlását.