Legyen hivatalos Európai Betegjogi Nap! Írja alá a petíciót!

A legtöbb ember élete során néhányszor megfordul kórházban betegként. Ha szeretné, hogy jogai európai szinten is nagyobb figyelmet kapjanak, kérjük, írja alá a petíciót!

Ahogy a honlapunkról is értesülhettek róla, 2008-ban április 18-án több betegjogi és betegekkel foglalkozó szervezet az Active Citizenship Network szerevezésében Európa szerte betegjogokkal foglalkozó eseményeket tartott, s nemzetközi konferenciát is tartottak a betegek jogainak európai helyzetéről. E munkának része ez a petíció, amely az Európai Bizottsághoz szól annak érdekében, hogy intézményesítsék hivatalos Európai Betegjogi Nappá április 18-át. Amennyiben egyetért célunkkal, hogy betegként minél jobban érvényesíthesse jogait, írja alá a petíciót, amelyet az alábbi linket tehet meg:

http://www.activecitizenship.net/content/view/56/78/

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az ombudsman szerint sem kötelező a várandósgondozás

Tavasszal már írtunk róla, hogy 2017 végén az alapvető jogok biztosához fordultunk, mert nem tartottuk egyértelműnek, hogy kötelezők-e a terhesség alatti vizsgálatok – például az ultrahang és a vérvétel – vagy sem. Szerintünk a jogi szabályozás nem egyértelmű a kérdésben, ez pedig a várandós nő önrendelkezési jogának sérelmével jár. Az ombudsman pár napja kiadott jelentése minket igazolt.

Mit csinált az ÁNTSZ 2014-2016 között a kórházi fertőzésekkel?

Míg 2015-ben az állami egészségügyi szolgáltatók összesen kevesebb mint 1 millió forint büntetést kaptak, addig az autósok közlekedési bírságra összesen 18 milliárd forintot fizettek. Mennyiszer ellenőriz az ÁNTSZ és mik a szankciók? Összefoglaljuk az egészségügyi intézmények ellenőrzésére vonatkozó adatokat, melyeket az ÁNTSZ-től kaptunk.

Ügyfelet keres a TASZ Önrendelkezési Programja

A TASZ Önrendelkezési Programjának munkáját úgy is segítheted, hogy a meddőségi kezelésekkel és spermabankokkal összefüggő stratégiai ügyünkben a TASZ ügyfelévé válsz. Így magad is részt vehetsz az alapvető jogok kikényszerítésében.