Most a súlyos rákbetegeken a sor

Véleményeztük az egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló EMMI rendelet tervezetét

Az egyes egészségügyi ellátások finanszírozását a kormányzat most akként gondolta újra, hogy a bizonyítottan nem gyógyítható vastagbéldaganatban szenvedő betegek számára gyógyszeres kezelést nem, csak kemoterápiát kívánnak biztosítani. Az egészségkassza így remél megtakarítást elérni, hiszen a vastagbélrák hazánkban vezető halálokok között szerepel a statisztikákban. A tervezett szabályozás érinti az emlődaganattal küzdő pácienseket is, akiknek szintén több kritérumnak kell "megfelelniük" ahhoz, hogy kezelést kapjanak.

Súlyosan kifogásoljuk, hogy a gyógyíthatatlannak látszó esetekben a betegek nem kapnak lehetőséget életük meghosszabbítására és annak méltó körülmények közti megélésére.
A TASZ által készített jogszabályvélemémenyézést itt (pdf.) olvashatja el.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Csak az okosak szavazhatnak? (az Index.hu filmje)

Magyarországon 50 ezer gondnokság alá helyezett személy él. Az Alkotmány értelmében ők nem rendelkeznek választójoggal. Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2010. májusában elmarasztalta hazánkat a gondokság alá helyezett személyek politikai jogainak megsértése miatt. Nézze meg az Index.hu videóját!

Miniszteri abszurd

A Társaság Szabadságjogokért megdöbbenéssel tapasztalja, hogy az Egészségügyi Minisztérium az intézeten kívüli szülés ügyében a jogalkotási folyamat megrekedéséért a TASZ-t teszi felelőssé.

Gyertyagyújtás az AIDS-ben elhunytak emlékére

Az 1983-ban indított emlékezés minden év májusának harmadik vasárnapjára esik, és több mint 119 országban szervezik meg. Kattintson tovább a meghívóért!