Osztályfőnöki óra az autizmusról, Kulka Jánossal

Utazás az autizmus körül - lehet-e autista gyerek a padtársam? címmel tartott rendhagyó osztályfőnöki órát az Autisták Országos Szövetsége. A TASZ filmje.

A YouTube linket itt találja. Az Autisták Országos Szövetségének honlapját pedig itt.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

A kormány intézménytelenítési stratégiájáról, 2011

Hamarosan kormány elé kerülhet a fogyatékos személyeket elzáró tömegintézmények felszámolásának stratégiáját körvonalazó előterjesztés. A TASZ filmjében civil és szakmai szervezetek képviselői és munkatársai mondják el véleményüket a stratégiáról.

Civilek nyílt levele a pazarlás ellen. Az NFÜ esete  a nagy létszámú intézetek kiváltásával (4. rész)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség újból társadalmi vitára bocsátotta a Bentlakásos intézmények kiváltása, korszerűsítése című pályázati kiírásait. Civil szervezetek és szakmai műhelyek üdvözlik a kiírást, de felhívják a figyelmet arra, hogy a konstrukció jelenlegi formájában pazarló. A forrásokat hatékonyabban kell és lehet felhasználni. Olvassa el a nyílt levelet!

Alapjogokat sért az új Polgári törvénykönyv

Az új Polgári törvénykönyv antidemokratikus eljárás eredménye. Korlátozó rendelkezései és hiányzó garanciái miatt sérti a szólás- és információszabadságot, a különböző életfelfogású állampolgárok egyenlőségét és a fogyatékkal élők méltóságát.