Egészségügyi dolgozók kötelező védőoltása

Az oltatlan egészségügyi dolgozók elbocsátásával kapcsolatos állásfoglalásunk itt érhető el, az összes koronavírus védőoltásról szóló anyagunkat pedig ezen az oldalon gyűjtöttük össze: tasz.hu/koronavirus-vedooltasok.

Ez a tájékoztató 2023. január 3-án frissült utoljára. Igyekszünk anyagainkkal a jogszabályi változásokat követni, ha pontatlanságot vagy hatálytalan részt találsz, jelezz nekünk a jogsegely@tasz.hu címen.

Az egészségügyi dolgozók jogszabály által előírt kötelező védőoltása 2022. június 1-jén megszűnt. A járványügyi készültség ideje alatt (azaz 2022. december 18-áig) azonban a munkáltató előírhatta a munkavégzés feltételéül a védőoltás felvételét. Ennek részleteit ezen az oldalunkon mutatjuk be.


Megosztás

Kapcsolódó hírek

Elismerték: a kannabisz eredményes gyógymódot kínál

Az Amerikai Tudományos Akadémia (National Academy of Sciences, NAS) most publikált jelentése meggyőző bizonyítékokat talált arra, hogy a kannabisz eredményesen alkalmazható gyógyszerként.

Fordítva a lovon - levelet kaptunk Szócska Miklóstól

Az április elsején megrendezett „Zokszó nélkül tűrjük?” című konferenciánk a betegjogok érvényesülésének hiányával, illetve az azok kikényszerítését biztosító panaszfórumok nem hatékony működésével foglalkozott. A jogesetek ismertetése kapcsán felmerült egy hálapénzzel kapcsolatos eset is, melyre az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Szakállamtitkársága azonnal lecsapott: kifogásolta, hogy miért nem tudtak az eseményről és azt, hogy a TASZ miért nem intézkedik.

Megszüntethetjük az AIDS-et – demonstráció Washingtonban

Aktivisták vonultak a Fehér Ház elé a HIV terápiás és megelőző programokhoz való jobb hozzáféréstkövetelve – megkérdeztük tőlük, mik ennek a legnagyobb akadályai. Tudd meg a választ a videónkból!