Felügyelőbizottság

Nagy Márta, a Gazdasági Versenyhivatal volt elnökhelyettese

1947-ben született Sárszentmikóson. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után hét évig ott tanított vállalati gazdaságtant és készletgazdálkodást. Az államigazgatásban először az Országos Anyag és Árhivatalban készletgazdálkodással, majd a 80-as évek közepétől a versenyszabályozás előkészítésével foglalkozott. 1991-től a GVH Versenypolitikai Irodáját vezette, majd 1997-től 2009-ig elnökhelyettes volt.  2011-től 2014-ig a Budapesti Városgazdálkodási Holding igazgatóságának volt tagja, majd elnöke. Jelenleg az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány kuratóriumának tagja, elnöke, a Társaság a Szabadságjogokért felügyelőbizottságának tagja, a Volt Istvánosok Baráti Körének alelnöke, a Magyar Védjegy Egyesület ellenőrző bizottságának elnöke.

Baráth Barna, közgazdász

A Green School Bali kuratóriumának tagja és korábbi stratégiai igazgatója, illetve a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. igazgatóságának tagja.  A Green School célja, hogy olyan zöld vezetőket neveljen, akik egy fenntartható világért kívánnak és tudnak tenni ma és a jövőben.  A Green School előtt Barna a kibocsátás-kereskedelmi piaci úttörőjének számító Vertis vezérigazgatója volt 12 évig.  A Vertis mindig feladatának tekintette a klímaváltozással kapcsolatos oktatást és tájékoztatást.  Ennek keretében szervezte a “Vegyél Vissza” középiskolai oktatási programot, a “Hülyeség Kora” film magyarországi bemutatóját, illetve a “Fenntartható Energia – Mellébeszélés Nélkül” című sikerkönyv magyar megjelenését.  Korábban Barna nemzetközi vállalatoknál dolgozott Közép-Európában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban stratégiai, pénzügyi és informatikai területeken.  Barna a Los Angeles-i UCLA egyetemen szerzett közgazdasági diplomát, és a London Business Schoolban tanult vállalati pénzügyeket.

Békés Gábor, közgazdász

Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, MTA Bólyai ösztöndíjas kutató és a Közép-Európai Egyetem (CEU) vendégtanára, a londoni CEPR európai közgazdasági hálózat tagja. Kutatási területei: nemzetközi közgazdaságtan, vállalati telephely-választás és termelékenység és regionális gazdaságtan. 2000-ben szerezte meg a London School of Economics közgazdaságtani mester-diplomája. 2000-2002-ben dolgozott a londoni Lehman Brothers banknál. A doktori fokozatot a Közép-Európai Egyetemen 2007-ben szerezte.  Az elmúlt években dolgozott az Európai Bizottság és az ECB vezette kutatási programokban. Számos vezető nemzetközi folyóiratban publikált, és írt a VOXEU.org illetve a Defacto blogokra is. Jelenleg a Közép-európai Egyetemen adatelemzést illetve regionális és városi közgazdaságtant tanít. 2016-ban jelent meg szerkesztett könyve európai versenyképességről.


Megosztás