A koronavírus elleni védőoltásokról

jogi szempontból

Jogsegélyszolgálatunkat hónapok óta elárasztják a koronavírus-védőoltással kapcsolatos kérdések, ami nem csoda, hiszen a kormány ellentmondásosan kommunikál az egyes szabályokról. A hozzánk érkező kérdésekre válaszul részletes jogi álláspontot és tájékoztató anyagokat dolgoztunk ki. Ezen az oldalunkon az egészségügyi dolgozók, valamint az állam, illetve munkáltató által előírt kötelező koronavírus oltásáról szóló részletes jogi álláspontunk és tájékoztató anyagaink érhetők el.

Tájékoztató munkavállalóknak és munkáltatóknak a munkahelyen kötelező koronavírus védőoltásról

2021 novemberétől azoknak a munkavállalónak, akik nem állami vagy önkormányzati munkáltatónál dolgoznak a munkáltatójuk elrendelheti a védőoltás felvételét. Azoknak, akik az államnak vagy önkormányzatnak dolgoznak, sok esetben pedig már elrendelték a kötelező védőoltást. Az erre vonatkozó szabályokat ebben a tájékoztatóban szedtük össze.

Gyakori kérdések az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásáról

Kikre terjed ki a szabályozás? Meddig kell felvenni a védőoltást? Hogyan lehet mentesülni? Milyen következményekkel jár, ha valaki lelekiismereti okokból nem veszi fel az oltást? Ezekre és további kérdésekre válaszolunk tájékoztatónkban.

Jogi állásfoglalásunk a munkáltató által elrendelhető kötelező védőoltásról

A kormány 2021. november 1-jei hatályba lépéssel lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy dolgozóik számára kötelezővé tegyék a koronavírus elleni védőoltás felvételét, valamint az állami alkalmazottak számára maga tette kötelezővé az oltást.
Ebben az állásfoglalásunkban értékeljük, hogy az elrendelt jogkorlátozások kiállják-e az alkotmányosság próbáját, és elemezzük a két rendeletet.

Jogi állásfoglalásunk az oltatlan egészségügyi dolgozók elbocsátásáról

Azok az egészségügyi dolgozók, akik munkáltatójuk végső felszólítására sem veszik fel az oltást elveszítik állásukat. Az érintett dolgozók azonban nem egy átlagos felmondólevelet kapnak: a kormány úgy rendelkezett, hogy az oltatlanokat azonnali hatállyal, felmondási idő és végkielégítés nélkül kell elbocsátani, ami alapjogokat sért.

A TASZ álláspontja a kötelező védőoltásokról

A TASZ, ahogy eddig, úgy ezután is kiáll a fertőző betegségekkel szembeni védőoltások és segítségükkel a járványfenyegetettség letörése mint elérendő cél mellett. Ez az állásfoglalás arról szól, hogy milyen feltételek mellett gondoljuk elfogadhatónak egy védőoltás kötelezővé tételét.

A TASZ álláspontja a munkakörhöz kötötten kötelező védőoltásokról

Járványügyi helyzettől függően több munkakörben is elrendelhetnek munkakörhöz kötötten kötelező (akár nem csak a koronavírus elleni) védőoltásokat. Az álláspontunkban az ezek elrendelésénél figyelembeveendő jogi szempontokat vesszük végig.

Jogi állásfoglalásunk az oltás és regisztráció kapcsán

Ahhoz, hogy az oltással kapcsolatban tudatos és tájékozott döntést hozhassunk, a kormánynak átláthatóan kellene kommunikálnia a vakcinákról, az oltási tervről és a regisztrációról. Összefoglalónk arról, mik a jelenlegi problémák, és milyen megoldásokkal lehetne ezeken változtatni.

Jogi állásfoglalásunk a vakcina-útlevél kapcsán

A koronavírus elleni védőoltás meglétét igazoló dokumentumot még nem vezették be, sőt még az sem biztos, hogy lesz egyáltalán. Mégis fontos beszélni róla, mert ez alapján dőlhet majd el, hogy kinek kell maszkot viselni, vagy ki mehet koncertre. Bár az emberek közötti megkülönböztetés nem tilos, a szabályokat úgy kell kialakítani, hogy ne szenvedjenek el hátrányos megkülönböztetést azok, akik még nincsenek beoltva.

A TASZ állásfoglalása a koronavírus védőoltással kapcsolatos kérdésekről

Álláspontunk a koronavírus elleni vakcinákat érintő jogi kérdések, többek között a regisztráció és vakcina-útlevél kapcsán