Barion Pixel TASZ | 2023-ban is a legszabadabb embereket keresi a TASZ!

2023-ban is a legszabadabb embereket keresi a TASZ!

Magyarország legszabadabb embereit keressük – idén ismét SZABAD-díjjal jutalmazzuk azokat, akik példamutató tettekkel álltak ki azért, hogy mindannyian egy szabadabb és egyenlőbb országban élhessünk. A díjra május 8-ig lehet jelölni a hétköznapi hősöket.

2023. május 8-ig bárki tehet javaslatot a 2023-as SZABAD-díj jelöltjeire. Közülük a szervezet munkatársai választják majd ki azokat, akiknek történetét a szélesebb közönséggel is megismertetik. A jelöltek a szeptember 20-i eseményen mutatkoznak majd be, s közülük a két nyertest nyilvános szavazással és szakmai zsűri döntése alapján hirdetik ki.

Idén egy különleges kategóriát is elindítunk. A legszabadabb fiatalokat, vagyis azokat a 18 és 25 év közöttieket keressük, akik példamutatásukkal, energiájukkal, lelkesedésükkel egy szabad, egyenlő és bátor országért tesznek. A pályázó fiatalok közül a szakmai zsűri választja ki azt, aki a Holland Nagykövetség támogatásának köszönhetően idén ősszel egy hétvégét társaival Amszterdamban tölthet megismerkedve ottani hasonló kezdeményezésekkel.

„A SZABAD-díjat 2019-ben alapítottuk, hogy a másokért és a közös ügyeinkért kiálló emberek történeteit eljutassuk minél több emberhez, és meg is ünnepeljük azokat a nem mindennapi embereket, akik a hétköznapokban nincsenek reflektorfényben, de mindennapi teendőik mellett közös ügyeinkért tesznek” – mondta Kapronczay Stefánia, a TASZ stratégiai igazgatója.

A tavalyi évben a szakmai zsűri díját Glonczi László kapta, aki 14 éve küzd fáradhatatlanul a roma magyarok szegregációjának felszámolásáért. A közönségdíjat pedig az aHang önkéntes aktivistái kapták, akik 2021-ben lebonyolították az ellenzéki előválasztást, ami az elmúlt évek legfontosabb politikai innovációja volt és a közéleti aktivizmus teljesen új szintjét jelentette.

„Már nagyon várjuk az idei jubileumi, ötödik SZABAD-díjat, mert hisszük, hogy a jelöltjeink évről-évre bátorságot és a reményt adnak nemcsak nekünk, hanem az egész országnak. Különösen izgalmas most számunkra az, hogy kifejezetten keressük azokat a fiatalokat, akik a történeteikkel megmutatják az egyéni cselekvés erejét. ” – mondta Kapronczay Stefánia.

A jelölés feltételeiről az alábbi linken írunk, itt lehet a SZABAD-díj idei jelöltjeire is javaslatot tenni, május 8-ig: https://tasz.hu/keressuk-magyarorszag-legszabadabb-embereit-2/

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.