A Nemzeti AIDS Bizottság nem tölti be feladatát - nyílt levél az egészségügyi miniszternek

Medgyaszai Melinda szakállamtitkár, a Nemzeti AIDS Bizottság elnöke interjút adott a Magyar Narancsnak a Nemzeti AIDS Stratégia kudarcáról és a magyarországi HIV/AIDS prevenció alakulásáról.

A Magyar Narancs 33. számában olvasható interjúban elnök asszony elismeri, hogy a stratégiából semmit nem sikerült megvalósítani, de azt állítja, hogy ő és a bizottság megtettek minden tőlük telhetőt és a kudarcért nem ők a felelősek.
A Nemzeti AIDS Bizottságot létrehozó miniszteri utasítás azonban egyértelműen fogalmaz: A Bizottság feladata az AIDS elleni küzdelem magyarországi szervezése, a hozzá kapcsolódó általános javaslatok kidolgozása, döntések előkészítése, illetve véleményezése. Valamint közreműködik a Nemzeti AIDS Stratégia végrehajtásában.

A TASZ levélben fordult az egészségügyi miniszterhez, hogy intézkedjen, hogy a Nemzeti AIDS Bizottság és annak elnöke a jogszabályban előírtaknak és a Nemzeti AIDS Stratégiában megfogalmazottaknak megfelelően vegye komolyan és lássa el feladatát.

Medgyaszai Melinda interjú a Magyar Narancsban

TASZ levél az egészségügyi miniszternek