A TASZ szakértői bizottság felállítását kezdeményezi Zsanett-ügyben

A sértetti pozícióban lévő személyt is megilleti a tisztességes és pártatlan eljáráshoz való jog, és a sértett képviselői szerint az eddigi eljárás ennek a követelménynek nem felel meg. Kattintson a részletekért!

A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa a mai napon ítéletet hozott az E. Zsanett feljelentése alapján indult eljárás kapcsán a kötelességszegés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével vádolt rendőrök ügyében.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az erőszakos közösülés és vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőügyet korábban megszüntette, és eljárást indított ismeretlen tettes ellen hamis vád miatt. A sértett, E. Zsanett az alapügyben pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Bíróságon.

E. Zsanett jogi képviselőinek megítélése szerint az ügyészség a nyomozás során indokolatlanul nem vett igénybe olyan bizonyítási lehetőségeket, melyek szükségesek lettek volna az ügy felderítéséhez, és több jel utal arra, hogy a hatóságok a pótmagánvád intézményét nem tekintik egyenrangúnak az ügyész által képviselt váddal. A jogi képviselők szerint a sértetti pozícióban lévő személyt is megilleti a tisztességes és pártatlan eljáráshoz való jog, és határozott álláspontjuk szerint az eddigi eljárás ennek a követelménynek nem felel meg. Éppen ezért felkérték a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezetet, hogy egy, a büntetőjog és kriminológia területén elismert szakemberekből álló csoportot hozzon létre, mely szakmai szempontok alapján áttekintené az eddig keletkezett iratokat, és a továbbiakban figyelemmel kísérné az ügyet. A szakmai csoport feladatának tekintené, hogy kialakított jogi álláspontját hozzáférhetővé tegye a hatóságok és a közvélemény számára.

Kérjük, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel tegye lehetővé, hogy a nyilvánosság az ügyről tudomást szerezhessen.

1. ercoli 2008-03-22

"Kissé szánalmasnak tartom T. ügyvéd úr "kitartását" ügyfele ügyének előbbrevitelével kapcsolatban. Igaz, hogy egy ügyvéd számára reklámlehetőséget csak a média nyújt, na de ennyire....

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az ilyen döntések miatt lesz egyre nehezebb Magyarországon kimondani, amit gondolunk

Somogyi Mária még 2014-ben kritizálta a tatai önkormányzatot ingatlanok eladása miatt egy Facebook bejegyzés megosztásával. Az önkormányzat jó hírneve megsértése miatt pert indított ellene, amit ügyfelünk elvesztett. Az Alkotmánybíróságtól vártuk, hogy megvédje a szólásszabadságot, de reményeink alaptalanok voltak: az AB el sem bírálta a panaszunkat.

Kövér László nem húzhatja meg a sajtószabadság határait - A TASZ képviseli a kitiltott újságírókat

Az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) annak a hat újságírónak az ügyében, akiket április 25-én tiltottak ki a parlamentből.

Nem garázdaság a szoborfej-foci

2013. október 23-án Pityinger László rapper, ismertebb nevén Dopeman, a Szolidaritás politikai demonstrációjának műsorvezetője volt. Az eseményen a tömeg jelképesen ledöntötte a miniszterelnök hungarocellből készült szobrát, aminek levágott fejébe Dopeman belerúgott. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz a rapper ellen, akit az eljárásban a TASZ képvisel.