A VI. kerület jó hírneve a bíróságon

A TASZ jogsegélyszolgálata elvállalta Marinov Péter, az ÓVÁS! Egyesület vezetőjének képviseletét abban a perben, amelyet jó hírneve védelmében a VI. Kerületi Önkormányzat indított vele szemben a Fővárosi Bíróság előtt.

Az ÓVÁS! Egyesület vezetője idén tavasszal a Király u. 40. sz. ház bontása kapcsán fogalmazott meg bírálatot a VI. Kerületi Önkormányzat hozzáállásáról.

A per első tárgyalására 2006. szeptember 8-án 13:30-kor a Markó u. 25. II/297. sz. alatt kerül sor. (A tárgyalást eredetileg 2006. június 22-ére tűzték ki, azonban akkor elmaradt.)  

Kapcsolódó sajtóanyagok:

 - Beperlik a Király utca 40.-ért harcoló civileket - NOL

 - Tüntetés és feljelentés a Király utca 40.-ért - NOL

- "A házban kizárólag a XIII. kerület által engedélyezett életveszély-elhárítás folyik" - indymedia!!!!

- Feljelentések oda-vissza - octogon

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Mit tehetek, ha politikai szabadságjogaimat megsértették?

Ha valakit politikai szabadságjogai valamelyikében sérelem ér, az alábbi lehetőségek közül választhat a jogsérelem orvoslása érdekében:

10 tipp a sajtó ellen politikusoknak!

Hétvégén Kötcsén megint testi erővel akadályoztak egy újságírót munkája elvégzésében, az Index.hu szerint a TEK munkatársai léptek fel így kollégájukkal szemben. Egyre bevettebb gyakorlat ez, pedig az igazán furfangos politikusok csak legvégső esetben nyúlnak erőszakhoz a kényelmetlen kérdéseket feltevő újságírók ellen. Nekünk szerencsére vannak más ötleteink: íme 10 tipp politikusoknak arra, hogyan rázzák le ezeket a semmirekellő firkászokat a mindennapokban.  

 csendesforradalmar_gomb.png

Dojcsák Dalma

Segítsd te is az újságírók elől menekülő országgyűlési képviselők munkáját!

Az MNB alapítványok botrányát firtató újságírókat Kövér László egy nappal tegnapi kérdéseik után kitiltotta a Parlamentből. Az újságírók azért nem léphetnek be az épületbe, mert nem csak azon a kevés kijelölt helyen tették fel kérdéseiket, amit a házelnök engedélyez nekik. Az újságírók feladata egy demokráciában a tájékoztatás, és ezt nem korlátozhatja önkényes indokokkal az országgyűlés elnöke. Pedig a jelenlegi szabályok alapján országgyűlési képviselők könnyedén elkerülhetik a Parlament forgatásra kijelölt folyosóit.