A VI. kerület jó hírneve a bíróságon

A TASZ jogsegélyszolgálata elvállalta Marinov Péter, az ÓVÁS! Egyesület vezetőjének képviseletét abban a perben, amelyet jó hírneve védelmében a VI. Kerületi Önkormányzat indított vele szemben a Fővárosi Bíróság előtt.

Az ÓVÁS! Egyesület vezetője idén tavasszal a Király u. 40. sz. ház bontása kapcsán fogalmazott meg bírálatot a VI. Kerületi Önkormányzat hozzáállásáról.

A per első tárgyalására 2006. szeptember 8-án 13:30-kor a Markó u. 25. II/297. sz. alatt kerül sor. (A tárgyalást eredetileg 2006. június 22-ére tűzték ki, azonban akkor elmaradt.)  

Kapcsolódó sajtóanyagok:

 - Beperlik a Király utca 40.-ért harcoló civileket - NOL

 - Tüntetés és feljelentés a Király utca 40.-ért - NOL

- "A házban kizárólag a XIII. kerület által engedélyezett életveszély-elhárítás folyik" - indymedia!!!!

- Feljelentések oda-vissza - octogon

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Újabb TASZ-siker a propaganda ellen: Az önkormányzat nem döntheti el, hogy kit tekint sajtónak

Politikai véleményen alapuló hátrányos megkülönböztetést valósított meg az előző pécsi önkormányzat és a tulajdonában lévő Pécsi Kommunikációs Központ Kft., amikor a helyi közügyekkel foglalkozó Pécsi Stop hírportált nem értesítette a sajtó számára nyilvános eseményekről – mondta ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH). A portált a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviselte az eljárásban.

Megnyertük az első hiperlinkeléssel foglalkozó ügyet Strasbourgban, szabadabb lesz az újságírók munkája ezentúl

Sérti a szólásszabadságot az a magyar bírósági döntés, amely alapján megállapították, hogy a 444.hu hiperlinkeléssel sértette meg a Jobbik jó hírnevét. A 2013-ban indult ügyben végül a strasbourgi bíróság adott igazat az online újságnak. A bíróság ebben az ügyben foglalkozott először a hiperlinkelés és a szólásszabadság kapcsolatával. A Magyar Jeti Zrt-t, a 444.hu kiadóját a londoni székhelyű Media Legal Defence Initiative (MLDI)-vel képviseltük.

Civil szervezetek az online cenzúra lehetősége ellen tiltakoznak

Október 16-án ötvenhat másik szervezettel együtt egy közös levelet küldtünk az Európai Bizottság elnökének, az Európai Tanácsnak és az Európai Parlamentnek, mert elfogadhatatlannak tartunk egy olyan szabálytervezetet, ami veszélyezteti az internetes véleménynyilvánítás szabadságát. A levelünkben a tervezett szabály törlésére kértük a jogalkotásban részt vevő szervezeteket.