Aláírásgyűjtés a "Gyermekünk mellett a kórházban is" petícióhoz

Kérjük, írja alá ön is az Amerikai úti kórháznak szóló petíciót, hogy az intézményben ápolt kiskorú, nem ritkán csecsemő korú betegek mellett jelen lehessenek szüleik!

A petíció szövege alább is olvasható, aláírásra pedig ezen a linken van lehetőség. Ha egyetért törekvésünkkel, kérjük, továbbítsa a linket ismerőseinek is!

Gyermekünk mellett a kórházban is

Az Amerikai úti Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Igazgatója részére


KEDVES ÉDESANYÁK, SZÜLŐK, ÉRDEKLŐDŐK!


Bármelyikünk gyereke lehet beteg, és akkor nagy szüksége van szüleire!

El tudod képzelni, hogy beteg gyerekedet otthagyd a kórházban, és csak napi 2x2 órát látogathasd?

És a műtét napján egyáltalán be se mehess hozzá?Az Amerikai úti Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Gyermekosztályán jelenleg ez a gyakorlat.Az orvosok, nővérek áldozatos szakmai munkája mellett szerintünk a gyerekeknek ilyenkor nagyon nagy szüksége van szülei biztonságot adó jelenlétére, mely ebben a sokszor testi-lelki fájdalommal járó helyzetben elősegítheti a gyógyulásukat.Az egészségügyi törvény rendelkezése szerint a kórházaknak biztosítaniuk kell ezt a jogot!

“1997. évi CLIV. Törvény, A kapcsolattartás joga (4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.”Tisztában vagyunk azzal, hogy bár törvény van, a kórház plusz pénzt valószínűleg nem kapott ennek a megvalósításához. Azt kérjük, hogy, ameddig a kórház nem tud külön szobát biztosítani a szülőknek, addig legalább egy széken ott maradhassunk gyerekeink mellett. Más kórházak gyerekosztályain is így maradnak együtt a szülők beteg gyerekeikkel.Az anyák bizonyos feladatokat át is tudnak vállalni a nővérektől, (pelenkázás, etetés, fürdetés), azoknak a babáknak pedig, akik szopnak, az igény szerinti szoptatás biztosításához elengedhetetlen a folyamatos jelenlét.Ha egyetértesz velünk, kérjük aláírásoddal támogasd kezdeményezésünket!Köszönjük szépen!Az aláírók

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Kettős mércét alkalmazott a bíróság

Két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság Geréb Ágnest, a mellékbüntetés mértékét szigorította: 5 évről 10 évre emelte foglalkozástól való eltiltását.

Kórházi szülést otthonra? – véleményeztük az otthonszülésről szóló jogszabály legújabb változatát

 A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által elkészített, az intézeten kívüli szülés szabályairól szóló kormányrendelet legújabb változatát véleményezte 7 szervezet, köztük a TASZ.

Az ombudsman szerint sem kötelező a várandósgondozás

Tavasszal már írtunk róla, hogy 2017 végén az alapvető jogok biztosához fordultunk, mert nem tartottuk egyértelműnek, hogy kötelezők-e a terhesség alatti vizsgálatok – például az ultrahang és a vérvétel – vagy sem. Szerintünk a jogi szabályozás nem egyértelmű a kérdésben, ez pedig a várandós nő önrendelkezési jogának sérelmével jár. Az ombudsman pár napja kiadott jelentése minket igazolt.