Barion Pixel TASZ | Ártalomcsökkentés Portugáliában

Ártalomcsökkentés Portugáliában

A Drogriporter Portugáliában készült filmjének második részében betekintést nyerhetsz egy kábítószerfüggőkkel és ártalomcsökkentéssel foglalkozó civil szervezet működésébe.

16x9

Portugáliában forgatott filmünk második epizódja azt mutatja be, hogy abban az országban, ahol egy évtizede minden kábítószer fogyasztását dekriminalizálták, hogyan törődik egy erre szakosodott szervezet a szerhasználókkal. Legyen szó szexmunkásoktól, a partikba járó fiatalokról,  heroinfüggők negyvenesekről vagy egyszerűen problémamentes rekreációs droghasználókról a szervezet széles spektrumon nyújt  személyre szabott segítséget. A film jól illeszkedik az első rész által kezdett láncolatba, amely a Portugáliában szerzett tapasztalatokon át szeretné példával segíteni a többi európai országot a tényalapú drogpolitikai megközelítések irányába.

A magyar felirat bekapcsolásához klikkeljen a cc ikonra.

Az előző részben bemutatott általános helyzetkép után a mostani film az European Drug Policy Initative helyi partnerszervezetén, az  APDES-en (Agência Piaget para o Desenvolvimento) át mutatjuk meg, mit jelent a gyakorlatban a hatékony törődés az erre rászorulókkal.

Az APDES az egyik kiemelkedő támogatója az integrált fejlesztésnek, segítve a szegregációtól szenvedő kiszolgáltatott embereknek, közösségeknek. Ehhez olyan komplex ügyeket kell megoldaniuk, melyek részben egészségügyi, részben oktatási és foglalkoztatási, részben szociális természetűek, viszont közös bennük, hogy szerephez jut a polgárok jogainak érvényesítése és ezáltal a szociális kohézió erősítése. Az APDES 2004-ben alakult és amellett, hogy segít a szerhasználóknak, civil tudatosságra, kritikus polgári fellépésre tanítja őket, mely elengedhetetlen a jogaik védelmében.

Amennyiben eddig nem látta, itt megnézheti a Portugáliával foglalkozó első filmünket is.

EZ A CIKK A DROGRIPORTEREN SZEREPLŐ OLDAL MÁSOLATA. HA SZERETNE HOZZÁSZÓLNI EHHEZ A CIKKHEZ KÉRJÜK TEGYE MEG AZ EREDETI OLDALON, AMELYET IDE KATTINTVA ÉRHET EL

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.