Barion Pixel TASZ | Civil szervezetek összefogását kezdeményezi a TASZ a Sávoly-ügyben!

Civil szervezetek összefogását kezdeményezi a TASZ a Sávoly-ügyben!

A múlt héten nyilvánosságra került KPMG-tanulmány közgazdász szakértők véleménye szerint kockázatos, szokatlan és az államot igen kedvezőtlen, gyakorlatilag folyamatosan zsarolható helyzetbe hozza. Annak ellenére, hogy a tanulmányt a piacon igen szokatlan módon a beruházó fizette (bár azt az MFB rendelte meg), a tanulmányból mégis kiolvasható a nagy mértékű állami hitel visszafizethetőségének kérdésessége.

Az ügyben készült Pénzügyminisztériumi szakértői anyagok a projekt állami támogatásával kapcsolatban szintén a támogatási, valamint hitel-konstrukció kockázatos és jogsértő voltáról szólnak.
 
A KPMG-tanulmány elemzése és a PM-es szakértői anyagok megismerése után az ügyben jelenleg válasz nélkül maradó kérdés, hogy a kormány tavaly októberi határozatában miért döntött a beruházás támogatása mellett. 
 
Alulírott civil szervezetek felszólítjuk a kormányt, hogy azonnali hatállyal tegye megismerhetővé döntésének okait. Arra kérjük továbbá Bajnai Gordont, a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, hogy vizsgáltassa felül a Sávolyi MOTO GP beruházás számára nyújtott nagy értékű állami hitel és költségvetési támogatás kérdését, és a szerződéskötési folyamatot azonnali hatállyal állítsa le.
 
Budapest, 2010. március 9.
 
Társaság a Szabadságjogokért
Freedom House Europe
K-Monitor
Transparency International Magyarország

Civil szervezetek jelentkezését a tasz@tasz.hu e-mailcímre várjuk!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.