Collin Bennett privacy előadása a CEU-n április 23-án

A Közép-Európai Egyetem - Média és Kommunikációs Tanulmányok Központ (CMCS) és a CEU Public Policy Tanszék (DPP) Meghívja Önt a következő nyilvános előadásra: „A magánszféra védői, avagy szembeszegülés a megfigyelés terjedésével szemben.”

Előadó: Collin Bennett

Politikatudományok professzora, Victoria University, British Columbia

Napjainkban a személyes információk rögzítése, feldolgozása és közzététele elképesztő mértéket ölt és egyre kifinomultabb módon, miniatűrizált formában és mára általánosan elterjedett technológiákkal valósul meg: személyazonosító kártyák, biometrikus azonosítók, videós megfigyelő rendszerek, „cookiek” és kémprogramok használata a webes felületeken, adathalászat és személyi profilkészítés és megannyi más.


„A magánszféra védői” c. előadásában Colin Bennett a világ különbőző tájain élő embereket és csoportokat veszi górcső alá, aki felemelték szavukat a legtolakodóbb megfigyelési gyakorlatokat alkalmazó kormányok és vállalatok ellen. Bennett egy olyan önműködő privacy védőkből álló hálózatot vázol fel, akik a civilszférából - hivatalos megerősítés nélkül és csekény anyagi erőforrásból, de meglepően nagy befolyással lépnek fel.

Április 23. 17 óra (szerda)
CEU-Gellner terem
Nádor utca 9.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

„Szigorúan bizalmas?”

A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) egy nemzetközi kezdeményezés magyarországi partnereként a telekommunikációs eszközöket használókat fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet. A jogvédők a mobiltelefon-használatot, online levelezést és böngészést biztonságosabbá tevő alkalmazásokat gyűjtötték össze a nopara.org honlapon; ugyanitt Edward Snowden személyes üzenete, illetve közérthető szöveges és multimédiás felvilágosító tartalmak is várják az érdeklődőket.

Hol vannak a térfigyelő kamerák?

A rendőrség honlapján elérhető az országban fellelhető összes térfigyelő kamera elhelyezkedése.