East East: Partnerség Határok Nélkül Program a TASZ keretein belül

2008. május 1.-től Sós Katalin főállású koordinátorként felelős az East East: Partnerség Határok Nélkül Programért a Társaság a Szabadságjogokért keretein belül. A TASZ, mint magyarországi intézményi partner kapcsolódik az együttműködési hálózathoz.

Az East East: Partnerség Határok Nélkül Program a Soros alapítványok hálózatának nemzetközi programja, mely a londoni Open Society Institute (OSI) Nyílt Társadalom Intézet keretében működő programigazgatóság irányításával, a Soros alapítványok együttműködésében valósul meg 28 ország részvételével.

A program célja támogatni és elősegíteni a nemzetközi  szintű párbeszédet, információ, vélemény és tapasztalat cserét a civil szférában dolgozók között illetve az együttműködésből származó gyakorlati életben megvalósuló kezdeményezéseket.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fővárosi Törvényszék: Jogsértően kapott szabad utat a KESMA

Jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét, melynek során 476 médiatermék került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába – állapította meg a bíróság abban a perben, amelyben a Szabad Pécs online lap kiadóját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseli.

Strasbourgban is bepereltük a magyar államot a minket megbélyegző törvény miatt

Tizennégy civil szervezet közösen kérte a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságát, hogy állapítsa meg, a civilellenes „külföldi támogatásokról” szóló törvény sérti a civil szervezetek alapvető jogait. Ezek a szervezetek korábban együtt nyújtottak be panaszt az Alkotmánybírósághoz a civileket megbélyegző törvény miatt. Mától nyilvános a beadványunk.

Nem vagyunk biodíszlet! - a nyílt kormányzásért szólal fel a TASZ

A Nyílt Kormányzati Együttműködéshez fordult a K-Monitor, a Sunlight Foundation, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a TI Magyarország a közérdekű adatok megismerhetőségének újabb korlátozása, illetve a kormány és a civil szféra közötti érdemi párbeszéd hiánya miatt.