Életeket ment az úttörő ártalomcsökkentő munka Bulgáriában

Bolgár EDPI partnerünkkel közösen készült filmünk második részében az Initiative for Health Foundation úttörő munkájába nyerhetünk betekintést.

A Bulgáriában forgatott második filmünk egy helyi ártalomcsökkentő szervezet küzdelmeit mutatja be az elemekkel, miközben a jogszabályi környezet romlásával is kénytelen szembenézni. Ahogy az első bolgár dokumentum filmünkben már bemutattuk, a szófiai kormány célul tűzte ki: eltávolítja az ország jogrendjéből a börtönbüntetés helyett a pénzbüntetés választásának lehetőségét azok számára, akiket kis mennyiségű kábítószer birtoklásával kapnak rajta. A Initiative for Health Foundation (Az Egészségért Kezdeményezés Alapítvány) ennek ellenére folytatja munkáját, miközben programja legnagyobb nemzetközi támogatói is megvonták anyagi segítségüket a Balkán országaitól.

Bulgáriai filmünk második részében azt mutatjuk be, hogyan az Európai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI) egyik kulcspartnere, az Initiative for Health Foundation hogyan vezetett be elsőként ártalomcsökkentő szolgáltatásait a szófiai szerhasználók egészsége és élete védelmében. A szervezet igen korlátozott anyagi lehetőségei és szigorodó törvényi szabályozás mellett is több ezer veszélyeztetett embernek segít.  A szervezet munkatársai szolgáltatásaikon át a szociális kirekesztés és a diszkrimináció ellen is segítik a drogfogyasztókat akik közül sokaknak az utcai segítők az egyetlen megmaradt kapcsolatai a társadalmmal.

Az Európai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI) a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)   összesen hat európai ország civil szervezeteivel és szakembereivel megvalósuló projektje. Partnereinkkel a tényalapú drogpolitika és alacsony küszöbű szolgáltatások előmozdítására törekszünk kutatásokkal, videókkal, publikációkkal segítve érdekképviseletüket.

A magyar feliratot a CC ikonra klikkelve kapcsolhatja be!

Cikkünk angol nyelven is olvasható itt

EZ A CIKK A DROGRIPORTEREN SZEREPLŐ OLDAL MÁSOLATA. HA SZERETNE HOZZÁSZÓLNI EHHEZ A CIKKHEZ KÉRJÜK TEGYE MEG AZ EREDETI OLDALON, AMELYET IDE KATTINTVA ÉRHET EL

Megosztás