Barion Pixel TASZ | Életeket ment az úttörő ártalomcsökkentő munka Bulgáriában

Életeket ment az úttörő ártalomcsökkentő munka Bulgáriában

Bolgár EDPI partnerünkkel közösen készült filmünk második részében az Initiative for Health Foundation úttörő munkájába nyerhetünk betekintést.

16x9

A Bulgáriában forgatott második filmünk egy helyi ártalomcsökkentő szervezet küzdelmeit mutatja be az elemekkel, miközben a jogszabályi környezet romlásával is kénytelen szembenézni. Ahogy az első bolgár dokumentum filmünkben már bemutattuk, a szófiai kormány célul tűzte ki: eltávolítja az ország jogrendjéből a börtönbüntetés helyett a pénzbüntetés választásának lehetőségét azok számára, akiket kis mennyiségű kábítószer birtoklásával kapnak rajta. A Initiative for Health Foundation (Az Egészségért Kezdeményezés Alapítvány) ennek ellenére folytatja munkáját, miközben programja legnagyobb nemzetközi támogatói is megvonták anyagi segítségüket a Balkán országaitól.

Bulgáriai filmünk második részében azt mutatjuk be, hogyan az Európai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI) egyik kulcspartnere, az Initiative for Health Foundation hogyan vezetett be elsőként ártalomcsökkentő szolgáltatásait a szófiai szerhasználók egészsége és élete védelmében. A szervezet igen korlátozott anyagi lehetőségei és szigorodó törvényi szabályozás mellett is több ezer veszélyeztetett embernek segít.  A szervezet munkatársai szolgáltatásaikon át a szociális kirekesztés és a diszkrimináció ellen is segítik a drogfogyasztókat akik közül sokaknak az utcai segítők az egyetlen megmaradt kapcsolatai a társadalmmal.

Az Európai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI) a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)   összesen hat európai ország civil szervezeteivel és szakembereivel megvalósuló projektje. Partnereinkkel a tényalapú drogpolitika és alacsony küszöbű szolgáltatások előmozdítására törekszünk kutatásokkal, videókkal, publikációkkal segítve érdekképviseletüket.

A magyar feliratot a CC ikonra klikkelve kapcsolhatja be!

Cikkünk angol nyelven is olvasható itt

EZ A CIKK A DROGRIPORTEREN SZEREPLŐ OLDAL MÁSOLATA. HA SZERETNE HOZZÁSZÓLNI EHHEZ A CIKKHEZ KÉRJÜK TEGYE MEG AZ EREDETI OLDALON, AMELYET IDE KATTINTVA ÉRHET EL

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.