Barion Pixel TASZ | Elfojtott emlékek – Feloszlatott tüntetés Moszkvában

Elfojtott emlékek – Feloszlatott tüntetés Moszkvában

Rendőrség által feloszlatott moszkvai tüntetés a drogpolitika áldozatainak emlékére

16x9

2009. November 1-én, a Drogfogyasztók Nemzetközi Napján az aktivisták tiltakozást szerveztek a moszkvai Központi Drogszabályozó Szolgálat (FDCS) elé azoknak az embereknek az emlékére, akik túladagolásban vagy droghasználattal összefüggő betegségekben haltak meg. A tüntetők virágokat és fehér papucsokat (a halál szimbóluma) helyeztek el a hivatal épületének lépcsőin, hogy így emlékezzenek azoknak az életére, akik az embertelen orosz drogpolitika áldozataivá váltak.

 

 

 

Minden évben ezrek halnak meg Oroszországban kábítószer-túladagolásban és fertőzésekben – sok eset könnyedén megelőzhető lett volna a tényeken alapuló ártalomcsökkentő programok segítségével. Annak ellenére, hogy a tények ezeknek a programoknak a hatékonyságát bizonyítják, a drogellenes hivatal háborút folytat a droghasználókkal – és mint minden háborúban, az első áldozat az igazság.

A békés tüntetésnek a rendőrségi brutalitás vetett véget, öt tüntetőt letartóztattak és öt óráig fogva tartottak, később beidézték őket a rendőrbíróságra. Így reagál a moszkvai hatóság a polgárok kormányzati politikára adott reakciójára, elfojtva az elhunytak emlékét, akik az elutasítás és az előítéletek áldozataivá váltak. Ehhez az Egyesült Államok és Európa többi része is hozzájárul, mert a gazdasági és a hadi érdekeket az emberi jogok fölé helyezik.

Köszönjük Masha Ovchinnikovának, hogy elküldte nekünk a tüntetésről készített videót!

Tekintse meg korábbi videónkat a metadon fenntartó programok hiányáról Oroszországban és a felvételünket a moszkvai AIDS konferenciáról!

Sárosi Péter

EZ A CIKK A DROGRIPORTEREN SZEREPLŐ OLDAL MÁSOLATA. HA SZERETNE HOZZÁSZÓLNI EHHEZ A CIKKHEZ KÉRJÜK TEGYE MEG AZ EREDETI OLDALON, AMELYET IDE KATTINTVA ÉRHET EL

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.