Barion Pixel TASZ | Elnézést kérnek a drogdílerektől

Elnézést kérnek a drogdílerektől

Az orvosi marihuána és a fű rekreációs használatának térnyerése Amerikában elhozhatja a drogháború végét. Az Index és a Drogriporter stábja a világ legnagyobb drogkonferenciáján járt a 2014 januárjától a fűfogyasztást és árusítást szabályozó és adóztató Colorado államban.

16x9

"A globális drogháború legnagyobb támogatójaként ismert Egyesült Államokban olyan változás előtt áll a marihuánakereskedelem és fogyasztás, amelyről a híres holland coffeeshopok tulajdonosai is csak álmodoznak.

Tavaly húsz állam orvosimarihuána-szabályozása után két állam – Washington és Colorado – polgárai léptek egy nagyot és őszintét, és megszavazták a marihuána minden felnőtt számára rekreációs céllal való fogyasztását és szabályozását. Ezzel pedig az Obama-kormányzatot is meghökkentő sebességre kapcsolt a legalizáció az Egyesült Államokban. Olyannyira, hogy augusztus végén az ország főügyésze, Eric Holder, hosszas hezitálás után – hogy vajon eltiporja-e a szövetségi vezetés a két progresszív állam törekvéseit – kijelentette: nem állnak útjába a két állam bevezetendő legalizációnak. Helyette ezentúl inkább a nagykereskedőkre és a fiatalok védelmére koncentrál a rendőrség. Mindeközben a marihuána szövetségi szinten továbbra is illegális marad."

Az írás további részét az Index oldalán olvashatod.

Videonk az eseményről:

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.