Emberi Jogi Fesztivál a Gödörben

December 10-én Emberi Jogi Fesztivált szervez a TASZ, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a Magyar Helsinki Bizottság.


 

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Megbukott az alkotmánymódosítás: köszönjük!

Az Országgyűlés nem fogadta el a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó alkotmánymódosítás.

Aggályos a közrendvédelmi törvénycsomag

A TASZ, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel és a Magyar Helsinki Bizottsággal közös álláspontot alakított ki a Parlament elé egy hete került közrendvédelmi törvénycsomaggal kapcsolatban. A jogvédő szervezetekkel azért döntöttünk a közös fellépés mellett, mert együttes erővel kívánjuk felhívni a figyelmet az ad hoc jellegű jogalkotás és a törvényjavaslat alapjogokat korlátozó szakaszainak veszélyeire.

Rendőri vizsgálat a gumilövedékek ügyében

"A Budapesti Nyomozó Ügyészség megkeresésére - a TASZ tegnapi sajtótájékoztatóját követően - az ORFK vezetőjének döntése alapján az ORFK Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Főosztálya vizsgálatot indított, amelynek célja, hogy tisztázza, jogszerű volt-e a vitatott fegyverek, illetve a gumilövedékek alkalmazása. Az eddig rendelkezésre álló információk, valamint a hivatkozott normák azt támasztják alá, hogy az eszközök alkalmazása törvényes volt." - áll a www.police.hu oldalon egy közleményben.