Barion Pixel TASZ | „Európa a Betegekért” kampány indult

„Európa a Betegekért” kampány indult

2008. szeptember 30-án, Andrea Vassiliou az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa megnyitotta az „Európa a Betegekért” kampányt, amelynek keretében több szakpolitikai javaslatot terjesztettek elő, amelyek elfogadásáról a Biztosság az elkövetkezendő 6-9 hónap során dönt.

 

 

 

 

 

 

Az említett szakpolitikai javaslatok a következő területeket ölelik fel: betegbiztonság, határokon átnyúló egészségügyi ellátás, ritka betegségek, szervadományozás és szervátültetés, rákszűrés, egészségügyi dolgozók, influenza elleni védőoltás, gyermekkori immunizáció, antibiotikumok alkalmazása. Ebbe a körbe tartozik az elfogadásra váró parlamenti és tanácsi irányelv a határokon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogok érvényesítéséről, amelyről korábban már olvashattak honlapunkon.

A kampány keretében több szakmai rendezvényre sor kerül majd az elfogadásra váró javaslatok megvitatása és európai szintű, az egészségügyi ellátást érintő témák vonatkozásában is, amelyek remélhetőleg érdemben járulnak majd hozzá a betegjogok hatékonyabb gyakorlása megvalósításához és közös európai minimum standardok kialakításához.

Bővebben itt olvashat a programokról és szakpolitikai javaslatokról magyar nyelven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.