Barion Pixel TASZ | Fáy András-díjat kapott a TASZ Oknyomozó Programja

Fáy András-díjat kapott a TASZ Oknyomozó Programja

2008. november 7-én Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet elnöke Csányi Sándortól, az OTP Elnök-vezérigazgatójától átvette az 1,4 millió forinttal járó Fáy András-díjat.

Az elismeréssel a legnagyobb hazai bank Fáy András Alapítványa annak fontosságát kívánja kifejezésre juttatni, hogy a tényeket a maguk összetettségében és összefüggéseiben feldolgozni képes, független újságírók munkái egyre nagyobb számban kapjanak nyilvánosságot.

A TASZ 2007-ben indult Oknyomozó Programja úttörő kezdeményezésnek számít Magyarországon, a program célja, hogy az oknyomozó újságírók munkáját segítse. Az időközönként megjelenő pályázati kiírásokra sztoriötletekkel lehet jelentkezni, a kiválasztott újságírók a cikkírás során szakmai és jogi támogatásban részesülnek, valamint a munka végén a magyar sajtó viszonyaihoz képest kiemelkedő honoráriumban. A program bíráló bizottságában tapasztalt és ismert oknyomozó újságírók ülnek, munkájukat társadalmi kérdések iránt érzékeny tanácsadók segítik, a névsor a www.oknyomozo.hu oldalon tekinthető meg.

Tavaly óta 13 cikk elkészülését támogatta a program: az írások a magyar sajtóban egyedülálló színvonalat képviselnek, s többek között a Magyar Narancs, az Élet és Irodalom, az Index.hu és az Origo.hu oldalain jelentek meg, teljes terjedelmükben a www.oknyomozo.hu oldalon olvashatók.

A Fáy András díj teljes összegét a TASZ az Oknyomozó Program működtetésre és új pályamunkák támogatására fordítja, új pályázati kiírás 2009. januárjában várható.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.