Felelős döntést a művi meddővé tételről!

A TASZ levélben kérte az országgyűlési képviselőket, hogy a téves vagy félrevezető érvek sokasága közepette is a józan, releváns szempontokat és az alapvető emberi jogokat tartsák szem előtt a kérdés újraszabályozása során.

A művi meddővé tétel újraszabályozásának szükségessége, valamint tartalma körül heves viták bontakoztak ki az utóbbi időben, mely viták során számos csúsztatás, félreértés vagy félreértelmezés hangzott el. A Társaság a Szabadságjogokért a képviselőkhöz írt levelével emlékeztetni kívánja a jogalkotókat arra, hogy egy felelős döntésnek az emberi jogok tiszteletben tartása mellett objektív tényeken, nem pedig szubjektív feltételezéseken kell alapulnia.A levél szövege itt olvasható.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Itt a jelentés a kórházi fertőzésekről – a TASZ gyorselemzése

Hétfőn megjelent a kórházi fertőzésekről szóló 2018-as összefoglaló jelentés – vette észre a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A jogvédő szervezet szerint a jelentés valamelyest érthetőbb, mint a korábbi években, de az még mindig a szakmának, és nem a nagyközönségnek készült. Az adatok összességében romló tendenciát mutatnak.

A szegény lány és a kórházi fertőzés

 
Mesedélután! A szegény ember világszép leánya is kaphat kórházi fertőzést. Ebből a népmeséből kiderül, hogy a kórházi fertőzések áldozatainak milyen jogi lehetőségei vannak. Vajon győzedelmeskedik az igazság? Mit tehet a szegény ember, hova forduljon? Mit tett a tűzokádó sárkány az egészségügy állami szerveivel? A meséből kiderül!

Kedvük lenne, csak esélyük nincs- Spermakrízis Magyarországon

Anna egy hároméves kislány édesanyja. Tavaly úgy döntött: szeretne még egy gyereket, kislányának egy testvért, tervei szerint édestestvért. Anna kislánya három éve külföldi spermadonor segítségével született. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal viszont most azt mondja, hogy tilos Magyarországon külföldi spermát felhasználni.