Barion Pixel TASZ | Gadejuristen – A dán Utcajogászok

Gadejuristen - A dán Utcajogászok

Rövidfilm a koppenhágai Utcajogászokról – Magyar felirattal!

16x9

Az Utcajogászok (Gadejuristen) érdekes példáját nyújtják annak, hogyan lehet jogi segítséget nyújtani az utcai droghasználóknak. A szervezet központja Koppenhágában, Dániában van és jogsegélyt biztosítanak a város leghátrányosabb helyzetű drogfogyasztóinak. A steril injektáló berendezés mellett zsebkártyákat terjesztenek, melyek kérdéseket és válaszokat tartalmaznak a drogtörvényekről és az ártalomcsökkentésről. Amikor a videós csapatunk részt vett a Droghasználó Emberek Nemzetközi Hálózatának (INPUD) koppenhágai találkozóján, 2008 novemberében, (az EDPI projektünk részeként) felvételt készítettek a civil szervezet napi tevékenységéről .

 

 

A videó már magyar felirattal is megtekinthető. Ha szeretne segíteni nekünk más nyelvre is lefordítani a szöveget, töltse le az angol vagy magyar feliratot, fordítsa le, majd a fordítást küldje el nekünk! Köszönjük!
A filmet ide kattintva töltheti le, mpeg-4 formátumban. További angol nyelvú filmjeink letöltési lehetőségét megtalálja a film adatbázisunkban.

Az Utcajogászok a drogfogyasztók emberi jogainak legismertebb védelmezői Dániában és fontos szerepet játszottak a droghasználatból származó ártalmak innovatív eszközökkel történő csökkentésében. A dán kormány két éve fontos lépést tett azzal, hogy úgy döntött, heroinfenntartó kezelést indít a heroinfogyasztók legsérülékenyebb csoportja számára. A program hamarosan elindul. Bár Dániában nincsenek belövőszobák (mint az Insite Vancouverben), sokan használnak heroint az utcákon, kockázatos környezetben, ahol rendőri zaklatásnak is ki vannak téve. A helyi rendőrség kijelölte az úgynevezett ne-menj-be-zónákat a város központjában. Hajléktalan droghasználók nem léphetnek be ebbe a városrészbe, még akkor sem, ha emiatt nehezen tudják csak megközelíteni a tűcsere programot.
Még mindig sok feladata van a tavaly a 10. születésnapját ünneplő Gadejuristennek. Gratulálunk a sikeres képviseleti erőfeszítéseikhez és boldog szülinapot kívánunk nekik ezzel a rövidfilmmel.

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.