Barion Pixel TASZ | Jogod? Van! Filmezz jogállamot!

Jogod? Van! Filmezz jogállamot!

Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért közös pályázata. Pályázati határidő: 2012.01.10.

A jogállami értékek ismerete alapvető fontosságú. A pályázat célja, hogy ezen értékeket minél szélesebb közönség ismerje meg. A pályázat kiírói olyan szinopszisokat várnak, melyek érthető, világos és szórakoztató módon mutatják be, hogy például miért fontos az információszabadság, szólásszabadság, a sajtószabadság, a személyi szabadsághoz való jog, mit jelent a hátrányos megkülönböztetés tilalma, az emberi méltóság és a vallásszabadság, röviden: miért védjük az emberi jogokat és mit vesztenénk nélkülük.

 

 

Mivel lehet pályázni?

•    Legfeljebb 7 000 karakter hosszúságú, magyar nyelvű, kisfilmről és/vagy animációs filmről készített szinopszissal lehet pályázni.

•    Az „A” kategória pályázóinak a szinopszis mellett maximum 3 darab, egyenként legfeljebb 5 perc terjedelmű referenciamunkát is be kell küldeniük.

•    A díjazott szinopszisok készítőivel a Magyar Helsinki Bizottság szerződést köt a maximum 5 perc terjedelmű kisfilm/animáció elkészítésére.

 

 

Kik pályázhatnak?

„A” kategória: Szakmai referenciával rendelkező, filmkészítésben jártas alkotók, műhelyek.

„B” kategória: 16 év feletti középiskolai tanulók, főiskolai, egyetemi hallgatók.

 

 

Értékelés

A pályaműveket szakértőkből álló, négyfős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Báron György filmkritikus, Majtényi László, az EKINT elnöke, Mészáros Antónia újságíró és Török Ferenc filmrendező.

 

 

Díjak

Az „A” kategóriában:

1.    díj: bruttó 500 000 Ft

2.    díj: bruttó 400 000 Ft

A „B” kategóriában:

Különdíj: bruttó 100 000 Ft

 

 

Pályázat beküldése, határidők

A pályázatokat postai úton kell beküldeni a Magyar Helsinki Bizottság címére (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky 36-38. I/2. ). A pályázati dokumentációra írják rá: „Filmezz jogállamot!” pályázati anyag.

•    A pályázat leadásának határideje: 2012. január 10.

•    Eredményhirdetés: 2012. február 15.

•    Kisfilm/animáció elkészítésének határideje: 2012. április 30.

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap

Előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozat

Szerződésminta

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.