Barion Pixel TASZ | Jöjjön el egy beszélgetésre Dr. Máté Gáborral!

Jöjjön el egy beszélgetésre Dr. Máté Gáborral!

Dr. Máté Gábor vancouveri orvos „A sóvárgás démona” címen magyarul most megjelenő könyve alkalmából Magyarországra látogat. Az érdeklődők három akalommal is találkozhatnak vele októberben.

16x9

Dr. Máté Gábor Kanadában élő magyar pszichiáter a szenvedélybetegségek egyik legismertebb szakértője Vancouverben, abban a nyugati parti városban, ahol az ország drogfüggőinek jelentős része él. Két évtizedet töltött a város keleti gettójában a legelesettebb heroin- és crackfogyasztók kezelésével, tapasztalatait gyűjtötte össze abban a könyvben, ami most magyarul is megjelenik "Sóvárgás démona" címmel. 

Tekintse meg rövid beharangozó videónkat! (A teljes interjút, amit még tavaly készítettünk Vancouverben, a beszélgetések után fogjuk közreadni)

A könyv angol címe: "In the Realm of the Hungry Ghosts" – "Az éhes szellemek birodalmában" – arra a buddhista tanításra utal, ami szerint a hat világ egyikét olyan szellemek lakják, akiket a tibeti szerzetesek hatalmas hassal, de gyűszűnyi keskeny torokkal ábrázolnak, sóvárgásukat soha nem tudják kielégíteni. A sóvárgás démona jelképezi a modern világ függőségeit.

Dr. Máté Gábor volt több évig az orvos az InSite-ban, Észak-Amerika egyetlen "belövő szobájában," vagy felügyelt injektáló helységében. Az InSite 2003-ban nyílt meg Vancouverben, hogy az utcán injektálóknak egy tisztább alternatívát nyújtson, óvja őket a fertőzésektől és túladagolás esetén gyors segítséget biztosítson (A TASZ filmje az InSite-ról reményeink szerint elkészül az egyik beszélgetésre hogy be tudjuk ott mutatni).

Aki ellátogat a Magyarországon rendezett egyik beszélgetésre Dr. Máté Gáborral, megtudhatja azt is, hogy az orvos hogyan kezelte a kábítószerfüggőket ayahuascával, egy őserdei növényekből készített pszichedelikus főzettel.

 
Dr. Máté Gáborral három alkalommal is lehet találkozni:
 
Először október 8-án 16 órakor tart előadást az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának aulájában, a VII. ker Kazinczy utca 23-27-ben.
 
Még aznap, október 8-án 18 órakor az Erzsébet téri Akvárium klubban beszélget vele Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője.
 
A harmadik alkalomra pedig Pécsen kerül sor október 9-én 17 órakor a Nappaliban, 7621, Pécs, Király utca 23-25 szám alatt. Dr. Máté Gábor beszélgetőpartnere ezúttal Dr. Szemelyácz János lesz, az INDIT Közalapítvány vezetője.

A facebook esemény itt érhető el!

Takács István Gábor

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.