Kameraszínház először Magyarországon!

A Technika az Emberért Alapítvány meghívja Önt és barátait az első magyar kameraszínházi előadásra.

A kameraszínház célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a térfigyelõ kamerákra. Tudja-e Ön, hogy azok a kamerák, amelyek naponta figyelik, hova vannak bekötve? Kik figyelik? Rögzítik-e a felvételeket? Meddig őrzik meg a felvételeket? Ezek szerintünk fontos kérdések. Érdemes továbbá azon elgondolkodni, hogy mennyire is hatékony ez a technika, és mik a veszélyei.

Az előadásokat utcai térfigyelő kamerák előtt fogjuk tartani a következő helyszíneken és időpontokban:

2005. szeptember 10-én, szombaton délelőtt:

10:00-10:20 Jókai tér és Andrássy út sarka
10:35-10:55 Nyugati téren az óra mellett
11:15-11:35 Moszkva tér 61-es villamos megállójánál

Ha igazán jó helyről szeretné megtekinteni az előadásunkat kéredzkedjen be a helyi rendőrségi térfigyelő központba. De akkor se búsuljon, ha nem sikerül, akkor legfeljebb a saját szemével láthatja a műsorunkat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

(A helyszínek közötti átvonulás nem része a demonstrációnak.)

www.nagytestverdij.hu!!!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Stop a folyamatos megfigyeléseknek

Az Alkotmánybíróság döntése nyomán egyelőre nem léphet hatályba a nemzetbiztonsági törvény módosításának egy része. A parlament által elfogadott módosítás, mely a közalkalmazottak és közvetlen környezetük folyamatos ellenőrzésére ad felhatalmazást, a TASZ álláspontja szerint súlyosan alapjogsértő.

Jogászt keres a Társaság a Szabadságjogokért Adatvédelem és Információszabadság Programja

A Program az információs jogokat érintő jogalkotás és jogalkalmazás alapjogi szempontú védelmét és érvényesítését célozza.

Tekinthető mindenki potenciális terroristának?

A magyar Alkotmánybíróság már 2 éve nem tud dönteni a lakosság korlátlan megfigyelését lehetővé tevő jogszabályok alkotmányosságáról, amelyek alkotmányossági vizsgálatát a TASZ kezdeményezte. Németország és Románia alkotmánybíróságai azonban megsemmisítették a kísértetiesen hasonló nemzeti törvényeiket. A külföldi döntések erős támpontot jelentenek a magyar testület számára is – olvassa el, hogy miért!