Barion Pixel TASZ | Meghívó a TASZ közgyűlésére

Meghívó a TASZ közgyűlésére

MEGHÍVÓ

Ezúton értesítünk, és szeretettel meghívunk a Társaság a Szabadságjogokért (1136 Budapest, Tátra u. 15/b. I/1.) közgyűlésére.

A közgyűlés időpontja: 2017. október 30. (hétfő) 17 óra.

A közgyűlés helyszíne: 1136 Budapest, Tátra u. 15/b. I/1.

A közgyűlés határozatképes, ha azon a tagoknak több mint a fele jelen van.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen lenne, úgy megismételt közgyűlésre kerül sor. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 2017. október 30. (hétfő) 17 óra 30 perc, helyszíne: 1136 Budapest, Tátra u. 15/b. I/1.

Javasolt napirendi pontok:

A tavasz folyamán két elnökségi tagunk, Molnár Bálint és Szigeti Tamás összeférhetetlenségi okok miatt lemondott az elnökségi pozíciójukról és az egyesületi tagságukról. Ezért az Elnökség javaslatot tesz két új elnökségi tag megválasztására, az Alapszabály szerinti 5 fős elnökségi működés helyreállítása érdekében.

A következő két jelöltet javasoljuk a közgyűlésnek:

Földes Ádám – jogász, szociológus, adatvédelm és információszabadság szakértő. A TASZ adatvédelem és információszabadság programját vezette, majd az Access Info Europe-nál dolgozott. A magyarországi Transparency Internationalnál eltöltött három év után csatlakozott 2012-ben a Transparency International nemzetközi titkárságához advocacy tanácsadóként.

Hidvégi Fanny – jogász, adatvédelem és információ szabadság szakértő. Fanny a Gazdasági Versenyhivatban kezdte a pályáját, majd dolgozott ügyvédjelöltként. Fanny szintén vezette a TASZ adatvédelem és információszabadság programját, majd International Privacy Fellow volt Washingtonban az Electronic Privacy Information Centernél. Jelenleg Brüsszelben az Access Now európai irodájának vezetője.

Mindketten tagjai az egyesületnek.

Emellett többször előfordult, hogy a két igazgató képviseleti jogosultságát a szabályos meghatalmazás ellenére megkérdőjelezték hatóságok, bíróságok előtt ellenérdekű felek. Ezért Alapszabály módosításra teszünk javaslatot a Ptk. 3:30. § (1) bekezdéese alapján.

1. Döntés a mellékelt Alapszabály módosítás elfogadásáról (Alapszabály III. fejezet D. cikk 5. pont bevezetése)

2. Döntés az új elnökségi tagok megválasztásáról;

3. Egyéb.

Ezúton felhívjuk a tagok figyelmét, hogy a megismételt közgyűlés a fenti napirend mellett a megjelent tagok számától függetlenül határozatképes.

Budapest, 2017. október 12.

Üdvözlettel:

Bíró Ágota, Kállai Ernő és Sándor Judit

elnökségi tagok

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.