Meghívó beszélgetésre az Emberi Jogi Világnap alkalmából

A TASZ szeretettel meghív mindenkit az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett beszélgetésre és bulira a Gödör Klubba december 10-én pénteken. A TASZ Romaprogram, nem csak romáknak munkatársait fél 7-től 8-ig kérdezhetik az érdeklődők a roma jogvédelemről.

Konferenciák, beszélgetések, filmvetítések és kiállítások várják az érdeklődőket a TASZ, az Amnesty International Magyarország, NANE-PATENT, ZARE, Greenpeace Magyarország és a Védegylet Egyesület részvételével megrendezett eseményen december 10-én pénteken a Gödör Klubban.

A Civil Café keretében fél 7-től 8 óráig a TASZ Romaprogram munkatársai - Juhász Péter, Baltay Levente, Setét Jenő - beszélgetnek a roma jogvédelemről a rendezvény látogatóval.

További részletes program a Gödör Klub, illetve a 20. születésnapját ünneplő Amnesty International Magyarország weboldalán található.

A belépés ingyenes!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Diszkriminálta a romákat a tiszavasvári önkormányzat

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság december 8-án kihirdetett jogerős ítélete szerint Tiszavasvári jobbikos önkormányzata megsértette a helyi romák emberi méltóságát, amikor 2016-ban lepaktált a Becsület Légiójával és támogatta, hogy telepbejárásokkal zaklassák az ott lakókat.

Adóztatással a szegények ellen

Nincs határa a helyi önkormányzati kreativitásnak: van, ahol már a helyi adó is a legnehezebb helyzetben lévőket sújtja. A TASZ megtámadta az alsónémedi települési adóról szóló rendeletet.

Felfoghatatlan döntés az Alkotmánybíróságtól

 

Az Alkotmánybíróság fittyet hány a jogbiztonságra és felrúgta eddigi gyakorlatát! A testület alapvető jogállami követelményekkel szembemenő határozatot hozott: mostantól a helyi önkormányzatok jogalkotásának korlátait már nem a jogbiztonság követelménye határozza meg. Vagyis: az Alkotmánybíróság önkényes és szakmaiatlan határozatával bebetonozta az önkormányzati önkényt.