Meghívó beszélgetésre az Emberi Jogi Világnap alkalmából

A TASZ szeretettel meghív mindenkit az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett beszélgetésre és bulira a Gödör Klubba december 10-én pénteken. A TASZ Romaprogram, nem csak romáknak munkatársait fél 7-től 8-ig kérdezhetik az érdeklődők a roma jogvédelemről.

Konferenciák, beszélgetések, filmvetítések és kiállítások várják az érdeklődőket a TASZ, az Amnesty International Magyarország, NANE-PATENT, ZARE, Greenpeace Magyarország és a Védegylet Egyesület részvételével megrendezett eseményen december 10-én pénteken a Gödör Klubban.

A Civil Café keretében fél 7-től 8 óráig a TASZ Romaprogram munkatársai - Juhász Péter, Baltay Levente, Setét Jenő - beszélgetnek a roma jogvédelemről a rendezvény látogatóval.

További részletes program a Gödör Klub, illetve a 20. születésnapját ünneplő Amnesty International Magyarország weboldalán található.

A belépés ingyenes!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Újabb gyöngyöspatai ügyben várható strasbourgi döntés

2013 végén fordultunk az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) amiatt, hogy Gyöngyöspatán 2011 őszén a polgármesteri hivatal emberei rendőri biztosítás mellett, jogalap nélkül hatósági ellenőrzéseket hajtottak végre a romák házaiban. Idén júliusban kommunikálta az ügyet az EJEB a kormány felé, amivel érdemi szakaszba jutott az ügy.

A vádlottak padján voltam, de büszke voltam rá

Fizikai és mentális bántalmazás után került a vádlottak padjára állami gondozott ügyfelünk, Norbert. Az állami gondoskodás ahelyett, hogy biztonságot nyújtott volna számára, megalázó, kiszolgáltatott helyzetekbe hozta őt. Norbert nem hagyta annyiban a vele szemben elkövetett visszaéléseket, de szókimondása miatt végül a bíróságon találta magát.

A szegregációra feljogosító rendelettervezet az állam világnézeti semlegességét is sérti

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) véleményezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) készülő rendelettervezetét, amely a szegregáció lehetőségét teremti meg. A Minisztériumnak megküldött álláspontunk szerint a világnézeti meggyőződésen alapuló szegregáció három okból is jogellenes: sérti az állam világnézeti semlegességét; alapjogok gyakorlása illetve alkotmányos értékek érvényre juttatása érdekében szükségtelen, valamint nem biztosítható az önkéntessége.