Meghívó beszélgetésre az Emberi Jogi Világnap alkalmából

A TASZ szeretettel meghív mindenkit az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett beszélgetésre és bulira a Gödör Klubba december 10-én pénteken. A TASZ Romaprogram, nem csak romáknak munkatársait fél 7-től 8-ig kérdezhetik az érdeklődők a roma jogvédelemről.

Konferenciák, beszélgetések, filmvetítések és kiállítások várják az érdeklődőket a TASZ, az Amnesty International Magyarország, NANE-PATENT, ZARE, Greenpeace Magyarország és a Védegylet Egyesület részvételével megrendezett eseményen december 10-én pénteken a Gödör Klubban.

A Civil Café keretében fél 7-től 8 óráig a TASZ Romaprogram munkatársai - Juhász Péter, Baltay Levente, Setét Jenő - beszélgetnek a roma jogvédelemről a rendezvény látogatóval.

További részletes program a Gödör Klub, illetve a 20. születésnapját ünneplő Amnesty International Magyarország weboldalán található.

A belépés ingyenes!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Gyöngyöspata: megérkezett a Kúria ítélete

Megkaptuk a Kúria írásba foglalt ítéletét a Gyöngyöspata perben. Abban a perben, amelynek egy részében téves – éppen a leírttal ellentétes – szóbeli indokolás hangzott el a legfelsőbb bíróság tárgyalótermében.

A Számozott utcákkal kapcsolatos intézkedési terv elfogadhatatlan!

A miskolci Számozott utcák lakóinak emberhez méltó elhelyezését szolgáló intézkedési terv teljes átdolgozására szólítja fel a városvezetést a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat, több jogvédő civil szervezet és független szakember.

"Akinek félnivalója van, az nem baj, ha fél. Sőt!"

Tavaly tavasszal fogadta el a miskolci önkormányzat azt hírhedt rendelet-módosítást, amely a telepfelszámolás ürügyén megkönnyíti a helyi romák kiűzését a városból. A vegzálás és zaklatás a városvezetés részéről azonban sokkal korábban kezdődött, és e hatósági ellenőrzések jogszerűtlenségét most már ombudsmani jelentés is bizonyítja.