Barion Pixel TASZ | Meghívó sajtótájékoztatóra

Meghívó sajtótájékoztatóra

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet és a Magyar Addiktológiai Társaság (MAT) tisztelettel meghívja Önt a Büntető Törvénykönyv kábítószerrel kapcsolatos szakaszainak módosításáról tartott sajtótájékoztatójára.

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet és a Magyar Addiktológiai Társaság (MAT) tisztelettel meghívja Önt a Büntető Törvénykönyv kábítószerrel kapcsolatos szakaszainak módosításáról tartott sajtótájékoztatójára.

A TASZ és a MAT azért fordul a nyilvánossághoz, mert

a Legfelsőbb Bíróság 1/2007. jogegységi döntése értelmében jelenleg az a veszély áll fenn, hogy az egyszerű droghasználók akár szigorú börtönbüntetéssel is számolhatnak (az évek óta elfogyasztott drogmennyiségek összege alapján ítélik el őket);

– erre a problémára is megoldást kínál az a törvénytervezetet, amelyet Frech Ágnes, a Fővárosi Bíróság Büntetőjogi Kollégiumának elnöke készített, és amelyet a szakma mértékadó képviselői széleskörű konszenzussal támogatnak.

Bár a Btk. kábítószerrel kapcsolatos szakaszait a rendszerváltás óta szinte minden ormány módosította, eddig nem sikerült olyan, az alkotmányos normáknak, a közegészségügyi szempontoknak és az európai jogharmonizációs követelményeknek megfelelő törvényt alkotni, amely megnyugtatóan rendezte volna ezt a kérdést. Álláspontunk szerint a törvénytervezet számos olyan problémára megoldást jelentene, amelyek jelenleg mélyen megosztják a jogalkalmazókat, a politikusokat és a civil társadalom képviselőit.

A sajtótájékoztatón a TASZ munkatársai és a szakma képviselői első alkalommal mutatják be a nyilvánosságnak a törvénytervezetet, illetve ismertetik annak az ősszel készült közvéleménykutatásnak az eredményeit, amely a társadalom drogkérdéssel kapcsolatos attitűdjeit vizsgálta.

A sajtótájékoztatót tartják:

Dénes Balázs, a TASZ elnöke

Ritter Ildikó kriminológus

Sárosi Péter, a TASZ Drogpolitikai programvezetője

Topolánszky Ákos, a Magyar Addiktológiai Társaság elnökségi tagja

A sajtótájékoztató helye: 1084 Budapest, Víg u. 28. I.em. 3. (TASZ iroda)

Időpontja: 2008. január 22., kedd 11.00 óra

Kérjük, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel járuljon hozzá, hogy a sajtótájékoztatón elhangzó információk a nyilvánosság számára megismerhetők legyenek.

Budapest, 2008-01-21.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.