Barion Pixel TASZ | Meghívó tárgyalásra: Bodoky Tamás vs. MFB

Meghívó tárgyalásra: Bodoky Tamás vs. MFB

Április 6-án, kedden, 10.30-kor első fokon tárgyalja a Fővárosi Bíróság, hogy vajon közérdekű adatnak számít-e a sávolyi motoGP beruházás megvalósíthatósági tanulmánya.

Bár a 35 milliárd forintos állami beruházás megvalósíthatóságáról szóló, a KPMG pénzügyi tanácsadó cég által készített vizsgálati anyag elérhető az interneten, miután a TASZ kérésére több száz állampolgár ezt levélben kérte Bajnai Gordontól, a kérdéses dokumentumból több információt is kitakartak. Ezen az adatok eltitkolásának jogszerűségét kell, hogy a bíróság megvizsgálja. Tekintettel arra, hogy üzleti titokra hivatkozik az alperes Magyar Fejlesztési Bank, bizonyára indítványozni fogják, hogy a bíróság a nyilvánosságot zárja ki a tárgyalás azon részéről, amikor a kitakart adatok kerülnek elemzésre.
A perben precedens értékű ítélet születhet, mert a bíróságnak elvi lehetősége van annak kimondására, hogy a Magyar Fejlesztési Banknak egyes állami nagyberuházásokba történő bevonása nem eredményezheti, hogy a banktitok szabályaira hivatkozva eltitkolható legyen a közpénzek felhasználásával kapcsolatos adatok.
A elsőfokú tárgyalásra 2010. április 6-án, kedden, 10.30 órakor kerül sor a Fővárosi Bíróság II. em. 2. számú tárgyalójában. (1055 Budapest, Markó u. 27.)

Kérjük, a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy az ügyről minél többen tudomást szerezhessenek!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.