Megkezdődött a Nagy Testvér Díj jelölési időszaka!

Lehallgatja a telefonjait a főnöke? Valamelyik állami szerv az ujjlenyomatára vágyik? Vagy csak egy döntéshozó pozícióban lévő géniusznak támadt ihlete néhány nagyobb adatbázis összekapcsolására? Ne tétovázzon, jelölje őket a Nagy Testvér Díjra!

Az ötödik magyarországi Nagy Testvér Díjra mától lehet jelölteket állítani.


A Technika az Emberért Alapítvány idén ősszel ismét díjat fog osztani azoknak a személyeknek, állami szerveknek, magánvállalatoknak,amelyek a legtöbbet tették a magánszféránk megsértéséért, és a legkirívóbb módon éltek vissza az emberek személyes adataival.

Ahhoz, hogy ezt a díjat az arra leginkább érdemes jelöltek kapják meg, az Ön segítségére van szükségünk. Vegyen részt a jelölésben, bizonyosodjon meg arról, hogy aki rászolgált, azt tényleg benevezte már valaki, vagy ha még nem, tegye meg Ön.

Itt jelölhet!!!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az arcfelismerő kameráké a jövő?

Józsefvárosban a meglevő 115 térfigyelő kamera korszerűsítése mellett 65 új kamerát is átadtak október 7-én. A 300 millió forintos beruházással immár 100%-os lett Józsefváros lefedettsége, illetve a kamerák alkalmasak lesznek arra is, hogy arcfelismerő rendszerrel kössék össze őket.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Hol vannak a térfigyelő kamerák?

A rendőrség honlapján elérhető az országban fellelhető összes térfigyelő kamera elhelyezkedése.