Barion Pixel TASZ | Megújult a TASZ vezetése

Megújult a TASZ vezetése

A TASZ közgyűlése úgy döntött, hogy 2013. január 1-től a szervezet elnöki posztját Tóth Gábor Attila alkotmányjogász, TASZ-alapító, az ügyvezető igazgatóit Darányi András jogász, kommunikációs szakember tölti be.

Dénes Balázs 15 év tagság, 8 év elnöki tevékenység után távozik a TASZ éléről, pályáját az Open Society Foundation Európai Szabadságjogi Projekt igazgatójaként folytatja.

A vezetőváltás szervezeti átalakulással is jár: Tóth Gábor Attila elnökként a szakmai munkáért, Darányi András ügyvezető igazgatóként az operatív tevékenységekért felel, így hozzá tartozik majd a kommunikáció, az adományszerzés, a munkafolyamatok irányítása.

Az évek során a TASZ számos párhuzamos programot futtató, sokszereplős, nagy szervezetté alakult. Fejlődésével világossá vált, hogy az elnök jogi-szakmai tevékenységét el kell választani a szervezet mindennapi működésének operatív feladataitól. Bármilyen sikeres a működés, a TASZ számára fontos, hogy időnként képes legyen a megújulásra, ezzel együtt fontos a folytonosság fenntartása, amelynek záloga, hogy a stratégiai ügyekben döntési jogosultsággal rendelkező ügyvivői testület – az elnök személyét kivéve – változatlan felállásban folytatja munkáját.

„Ezekben a vészterhes időkben nincs könnyű dolgunk, mégis van okunk a bizakodásra, mert programjainkat a szabadság, az egyenlőség és az emberi méltóság szilárd elveire alapozhatjuk, komoly partnerszervezetekkel működhetünk együtt, és számíthatunk támogatóink sokaságára.” (Tóth Gábor Attila)

Tóth Gábor Attila alkotmányjogász, egyetemi docens. 2000 és 2010 között az Alkotmánybíróság tanácsadója, azt megelőzően a TASZ alapítója és programvezetője volt. DAAD ösztöndíjjal kutatott a Humboldt Egyetemen, ösztöndíjasa volt a Láthatatlan Kollégiumnak. Főbb művei: Constitution for a Disunited Nation (2012, szerkesztő), Életfogytig szabadláb (2011), Túl a szövegen (2009), Emberi jogok (2003, társszerkesztő). 1997-ben alapító szerkesztője volt a Fundamentum című emberi jogi folyóiratnak.

A TASZ régi szlogenje, hogy 'A szabadság nem tudja megvédeni önmagát!’ Most, hogy nap mint nap láthatjuk, mennyire húsbavágóan igaz ez, komoly megtiszteltetés lesz ezzel a kiváló csapattal főállásban szabadságharcolni.” (Darányi András)

Darányi András jogász, kommunikációs szakember és civil aktivista. Tevékenységét a civil szférában nem a TASZ-nál kezdte, a Milla aktivistájaként a kommunikációs platformok felépítésében és működtetésében vállalt szerepet. Volt a Kitchen Budapest innovációs labor kommunikációs vezetője, évekig vezette a Pesti Est szerkesztőségét, és szerkesztőként részt vett az első hazai közösségimédia-kutatásban. A budapesti Holokauszt Emlékközpont alapító igazgatója volt.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.