Barion Pixel TASZ | Mennyit érhet egy gombnyomás? – Bemutatjuk az új, anonim támogatási módot, a Flattr-t!

Mennyit érhet egy gombnyomás? - Bemutatjuk az új, anonim támogatási módot, a Flattr-t!

Új gomb tűnt fel a TASZ-os weboldalakon, és blogokon – a Flattr. Ez egy nemzetközi online mikorfizetési rendszer, ami lehetővé teszi a névtelen adományozást. A leginkább a Facebook-on használatos Like-hoz hasonló gomb megnyomásával akár egész kis összeggel támogatható a TASZ – vagy más, a rendszert használó szervezet.

De mi az a Flattr? A felhasználó befizet egy általa meghatározott összeget – de legalább 2 Eurót egy hónapban – a Flattr-nek, amit aztán rajta keresztül szétoszthat azok között a netes tartalmak között, amiket támogatásra érdemesnek talál, és rendelkeznek Flattr gombbal. Az adakozás egy szimpla klikkeléssel működik – annyi felé oszlik a befizetett díj a hónap végén, ahány tartalom mellett nyomtuk meg a Flattr gombot. Ha csak kevés pénzt tudunk erre szánni, és/vagy sok fórumon nyomjuk meg a gombot a hónap során, akkor természetesen egy-egy általunk támogatni kívánt szervezet egészen kis összeget kap tőlünk, de a többi felhasználó adományával együtt az eredmény akár számottevő is lehet.  

A rendszer előnye, hogy egyszerűen használható, hiszen csak egyszer kell regisztrálni, majd befizetni az adományozásra szánt pénzt – ez lehetséges havonta, de arra is van mód, hogy egy nagyobb összeg befizetésekor a felhasználó beállítsa, mekkora havi keretet szeretne támogatásra fordítani, tehát nem szükkséges minden hónapban ellátogatni az oldalra. Ezen túl már tényleg nincs más tennivaló, mint a Flattr-gombra kattintani a szimpatikus tartalmak mellett. Maga a regisztráció ingyenes, és a lehető legegyszerűbb, ehhez csak egy email-címre van szükség – ezáltal válik lehetővé az anonim adományozás. Bármikor fel lehet függeszteni az adakozást azáltal, hogy nem fizetünk be pénzt – a rendszer nem kötelez semmire.
 
Az alábbi videó kevesebb, mint két perc alatt mutatja be közérthetően a rendszer működését:
 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.