Barion Pixel TASZ | Mintalevél a képviselőknek az Alkotmány módosításával kapcsolatban!

Mintalevél a képviselőknek az Alkotmány módosításával kapcsolatban!

A képviselők listáját ide kattintva érheti el!

Tisztelt Országgyűlési Képvislő Úr/Hölgy!

Az Országgyűlés az Alkotmány módosítására készül. Arra hivatkozva korlátozná a véleménynyilvánítás szabadságát, hogy ez majd gátat vet a szélsőséges indulatoknak. Azt gondolom, hogy az ország legfontosabb jogi dokumentumának átírása nem jelent védelmet a rasszizmussal szemben, ugyanakkor azt eredményezhetné, hogy olyan vélemények is tiltottak lennének, melyek senkinek nem okoznak jogsérelmet, és a köznyugalmat sem veszélyeztetik.

Az Alkotmány által biztosított szabadságjogok nem holmi luxuscikkek, amelyek élvezetéről a nehéz időkben a közjó és a közbiztonság érdekében le kell mondanunk – éppen ellenkezőleg. Kossuth Lajossal együtt vallom, hogy a “vélemények szabados surlódása” a nemzet fejlődésének garanciája.

 A szólás szabadságának korlátozása már a 20. század első felében sem akadályozta meg a szélsőséges eszméket vallók népszerűségének növekedését. A rasszizmus terjedésére nem az Alkotmány módosítása a megfelelő válasz, hanem a politikai elit egységes és határozott fellépése a cigánygyűlölő és antiszemita megnyilvánulásokkal szemben. Meggyőződésem, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok is megfelelő lehetőséget biztosítanak arra, hogy fellépjünk a gyűlöletkeltés, az uszítás és az erőszak ellen.
Arra kérem ezért Önt, hogy szavazzon nemmel az Alkotmány módosítására – és mondjon nemet a kirekesztésre és a rasszizmusra.

Üdvözlettel:

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.