Moszkva nem kér a metadonból

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet megdöbbentőnek tartja, hogy Oroszországban még mindig törvénytelennek számít a heroinfüggőség metadonnal való helyettesítő gyógykezelése, amely a nemzetközi tudományos kutatások eredményei szerint a fertőzések, halálesetek és bűnözés megelőzésének leghatékonyabb, az ENSZ által is támogatott formája.

A Moszkvában 2008. május 3. és 5. között megrendezett II. Kelet-Európai AIDS Konferencia valószínűleg az egyetlen olyan rendezvény a világon, ahol az intravénás droghasználók körében terjedő HIV-járványról olyan előadásokat lehet hallani, melyek még csak nem is említik azokat az ártalomcsökkentő módszereket, melyek segítségével a világ számos országában sikerrel vették fel a harcot a HIV/AIDS és a Hepatitis járvány ellen.

A konferencián a TASZ munkatársai is részt vettek, akik videóinterjúkat forgattak a résztvevőkkel arról, miért is tilos egy olyan gyógyszer alkalmazása Oroszországban, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) a Létfontosságú Gyógyszerek Listájára is felvett 2005-ben. Kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz

Megosztás

Kapcsolódó hírek

TASZ Film 2010

Tekintse meg interaktív képes portfoliónkat a TASZ 2010-es filmes tevékenységéről! 2010-ben a TASZ 127 videót készített, melyből 91 idegen nyelvű (angol vagy orosz), 36 pedig magyar. A drogpolitika mellett tavaly a HIV/AIDS és emberi jogok, a fogyatékosok jogai, szólás- és információszabadság valamint a TASZ romaprogramjának keretében a romákat érő ügyekben is sok érdekes filmet készítettünk. A képes, magazin-szerű 2010-es portfolióból az összes film elérhető.

Felhívás a hepatitis C pozitív drogfogyasztók érdekében

A TASZ felhívást juttatott el a hazai drogambulanciákhoz annak érdekében, hogy felmérje, találkoznak-e nehézségekkel hepatitis C (HCV) pozitív klienseik, amikor egészségügyi ellátásra van szükségük.

„Tíz éve egy szem gyógyszert sem szedtem”- Tünetmentes Crohn-betegség kannabisszal

A 18 éves korában megjelent első tünetek olyan súlyosak voltak, hogy Andrásnak nemcsak a sportolói karrierről kellett lemondania, de gimnázium tanulmányait is magániskolában kényszerült befejezni. A felírt gyógyszerek csak újabb problémákat okoztak, mígnem a kannabisz egy csapásra elmulasztotta az összes tünetet. András tíz éve az egészséges fiatalok életét éli.