Moszkva nem kér a metadonból

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet megdöbbentőnek tartja, hogy Oroszországban még mindig törvénytelennek számít a heroinfüggőség metadonnal való helyettesítő gyógykezelése, amely a nemzetközi tudományos kutatások eredményei szerint a fertőzések, halálesetek és bűnözés megelőzésének leghatékonyabb, az ENSZ által is támogatott formája.

A Moszkvában 2008. május 3. és 5. között megrendezett II. Kelet-Európai AIDS Konferencia valószínűleg az egyetlen olyan rendezvény a világon, ahol az intravénás droghasználók körében terjedő HIV-járványról olyan előadásokat lehet hallani, melyek még csak nem is említik azokat az ártalomcsökkentő módszereket, melyek segítségével a világ számos országában sikerrel vették fel a harcot a HIV/AIDS és a Hepatitis járvány ellen.

A konferencián a TASZ munkatársai is részt vettek, akik videóinterjúkat forgattak a résztvevőkkel arról, miért is tilos egy olyan gyógyszer alkalmazása Oroszországban, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) a Létfontosságú Gyógyszerek Listájára is felvett 2005-ben. Kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz

Megosztás

Kapcsolódó hírek

„Tíz éve egy szem gyógyszert sem szedtem”- Tünetmentes Crohn-betegség kannabisszal

A 18 éves korában megjelent első tünetek olyan súlyosak voltak, hogy Andrásnak nemcsak a sportolói karrierről kellett lemondania, de gimnázium tanulmányait is magániskolában kényszerült befejezni. A felírt gyógyszerek csak újabb problémákat okoztak, mígnem a kannabisz egy csapásra elmulasztotta az összes tünetet. András tíz éve az egészséges fiatalok életét éli.

Az ártalomcsökkentés helyzete Európában

A TASZ filmes csapata részt vett az Európai Ártalomcsökkentő Hálózat (EuroHRN) első találkozóján Marseilleben, ahol szakértőket és aktivistákat kérdezett az ártalomcsökkentés helyzetéről

Elismerték: a kannabisz eredményes gyógymódot kínál

Az Amerikai Tudományos Akadémia (National Academy of Sciences, NAS) most publikált jelentése meggyőző bizonyítékokat talált arra, hogy a kannabisz eredményesen alkalmazható gyógyszerként.